Expoziție de pictură și grafică semnată Andreea Foanene la Galleria 28

oct. 12th, 2021 | By | Category: Postcard

În perioada  10 octombrie – 10 noiembrie 2021, la Galleria 28 din Timișoara va putea fi vizitată expoziția de pictură și grafică  „Second skin” semnată Andreea Foanene. Expoziția este organizată de Galleria 28, în parteneriat cu grupul NOIMA și curatoriată de Maria Pașc.

„Expoziția găzduită de Galleria 28 prezintă cele mai recente lucrări de pictură și grafică realizate de Andreea Foanene în perioada 2019 – 2021. Artista mărturisește că ultimii trei ani, marcați de schimbări survenite atât pe plan personal – provocările maternității – cât și pe plan global – schimbarea de paradigmă socială provocată de pandemie –, au provocat-o la o perioadă de meditație și consum artistic, iar lucrările prezentate în cadrul expoziției „Second skin” sunt rezultante ale acestui demers creator.

Având ca subiect raportarea la propriul corp, pictura Andreei Foanene este o frământare în concretul însuși al lucrurilor, o plăsmuire din nou a realității prin adâncirea în structura vie a materiei, unde sălășluiesc virtuți ascunse, capabile de a da strălucire și semnificație nouă lumii închipuite de artistă. Pe pânze, realitatea interioară a artistei ia forma unor aglomerări sensibile de pastă, se încheagă în rotunjimi plastice, în concentrări carnale de culori, în catifelări de epidermă, în alternări de umbre și lumini. Artista privește în sine cu o atenție minuțioasă. Am putea închipui demersul acesteia ca o răscolire a întregii materii interioare, cu scopul de a extrage din ea tot ceea ce este mai sensibil, dar ascuns. Viziunea artistei este plină de transparențe și de jocuri colorate. Lumea interioară a Andreei Foanene ne apare desfășurată într-o fluidă ondulare de culoare și în arabesc de linii fin și grațios.

Andreea Foanene preferă perspectiva arbitrară, un plan fluid și nedefinit. Este înclinată către o pictură de interpretare subiectivă, de viziune fluidă a realității interioare în care lumea analizată apare corectată, filtrată prin elaborări compoziționale. Această lume capătă, pentru artistă, rol epidermic, protector. ” (Maria Pașc, București, 10 octombrie, 2021)

Expoziția „Second skin” poate fi vizitată în perioada 10 octombrie – 10 noiembrie 2021, respectând normele de prevenire a pandemiei de coronavirus, de luni până sâmbătă, la Galleria 28, str. Constantin Brâncoveanu nr. 28, Timișoara. Programarea pentru vizitare se face la numărul: 0040(0)722 503 028.

 

Număr de vizualizări :390


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro