Lansare de carte „Royauté(s), entre historicités et imaginaire“

oct. 4th, 2021 | By | Category: Postcard

Academia Română organizează, în parteneriat cu Academia Regală a Belgiei, Universitatea Liberă din Bruxelles, Institutul Cultural Român din Bruxelles și Institutul Limbii Române, evenimentul de lansare a cărții „Royauté(s), entre historicités et imaginaire“, volum publicat la editurile L’Harmattan, Paris și EME, Louvain-la-Neuve, în colecția „Divin et Sacré“. Lansarea va avea loc marți, 5 octombrie 2021, începând cu ora 18, în Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu“ al Bibliotecii Academiei Române, Calea Victoriei nr. 125.

Vor lua cuvântul acad. Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române, acad. Baudouin Decharneux, membru al Academiei Regale din Belgia și membru asociat al Academiei din Atena, conf. univ. dr. Cristina-Alice Toma, Universitatea din București și Universitatea Liberă din Bruxelles, și conf. univ. dr. Alexandra Crăciun, Universitatea din București.

 

Volumul cuprinde 10 prelegeri susținute la colocviul internațional intitulat „Regalitate: între istoric și imaginar“, organizat în Anul Centenar la Bruxelles, în perioada 25-27 octombrie 2018, în cadrul unui parteneriat științific și cultural între România și Belgia, între Academia Română și Academia Regală din Belgia. Cele trei arii tematice ale colocviului au determinat structurarea lucrării în tot atâtea părți. Partea I, „Istorie și diplomație“, reunește contribuții românești și străine referitoare la rolul monarhiei constituționale în evoluția Europei, partea a II-a, „Filosofie și religie“, abordează, între altele, tema „Iisus Hristos ca Rege al lumii“, tratată din perspectivă istorică, iar partea a III-a, „Regina Maria a României“, este dedicată rolului esențial jucat de Regina Maria în timpul Primului Război Mondial și în realizarea actului Marii Uniri.

 

Volumul este coordonat de acad. Baudouin Decharneux, membru al Academiei Regale din Belgia, și conf. univ. dr. Cristina-Alice Toma, lector de limbă română la Universitatea Liberă din Bruxelles.

 

Participarea la eveniment este liberă, în limita a 80 de locuri disponibile, cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

Număr de vizualizări :232


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro