Expoziţia SINERGIE a grupului SIX T

oct. 7th, 2021 | By | Category: Postcard

Galateca găzduiește, ȋn perioada 5-16 octombrie 2021, expoziţia SINERGIE  a grupului SIX T, ce cuprinde  lucrări de artă realizate ȋn tehnici tradiţionale sau neconvenţionale specifice mediului textil contemporan, sau lucrări mix media. Gândit de la ȋnceput ca o structură flexibilă, Grupul SIX T (Marijana Bițulescu, Daniela Frumușeanu, Mariana Grumăzescu Voicu, Maria Negreanu și Agatha Pricopescu) are anul acesta două artiste invitate Gabriela Caraman Coruţ și Nicoleta Bucșaru  și continuă demersul ȋnceput anul trecut, bazându-se pe  afinități, plăcerea de a crea, de a expune împreună, bucuria de a împărtăși din experiența acumulată, de a învăța unii de la alții. AgențiadeCarte.ro este partener media.

 

Desfășurându-se ȋn sfera imaginarului, obiectele de artă vizuală de factură bi sau tridimensională, construiesc un dialog organic ȋntre figurativ și abstract, ȋntre grafic, decorativ sau pictural.

Acest grup se contituie ca  formă dinamică și flexibilă de manifestare plastică, căutând un rost mai adânc al expunerii ȋn grup.

SINERGIE aduce în atenția publicului 7 artiști cu o viziune inovatoare adaptată  tendinţelor artei  contemporane, o instalație din lucrări textile și mix media. Expoziția poate rămâne deschisă în perioada 5-16 octombrie 2021 la galeria Galateca.

Depre Grupul SIX T. Format din Marijana Bițulescu, Gabriela Cristu, Daniela Frumușeanu, Mariana Grumăzescu Voicu, Maria Negreanu și Agatha Pricopescu s-a constituit ca urmare a  participării  la cea de-a III-a ediţie a Bienalei internaționale de textile de la Haacht, Bruxelles (Belgia), din martie 2019, unde România a fost ţară invitată de onoare.  Din dorinţa de a promova diversitatea, multiplele posibilităţi  de exprimare artistică, dar și complexitatea diferitelor  forme de artă textilă, ȋn septembrie 2020, grupul  SIX T a debutat  cu expoziţia TANGENŢE  la  Galeria Orizont din București. Acest grup se contituie ca  formă dinamică și flexibilă de manifestare plastică, căutând un rost mai adânc al expunerii ȋn grup.

SIX T atrage atenţia asupra unui domeniu artistic ancestral, nelimitat ca arie de exprimare plastică, ȋmbogăţit și ȋnnobilat permanent de fiecare  creator ȋn parte.

SIX T:  TEXTILE – TEHNICĂ – TEMPERAMENT – TENACITATE – TRĂIRE

 

Parteneri media: modernism.ro, Biz, Agenția C’Arte, dreamingof.net, Cover stories, Kreatoria, Propagarta

Susținut de AQUA Carpatica și Domeniile Sâmburești

 

Număr de vizualizări :423


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro