Lost Interferences, Bucharest Garden Ars Electronica 2021

sept. 3rd, 2021 | By | Category: Postcard

Proiect 2 în parteneriat cu Rezidența BRD Scena9 și UNATC „I.L. Caragiale”, prin Centrul CINETic, participă în cadrul secțiunii Kepler’s Gardens a festivalului Ars Electronica cu instalația de sunet interactiv Lost Interferences. Conceptul Kepler’s Garden, inițiat în 2020 de cel mai important festival de artă digitală din Europa, Ars Electronica, a reunit grădini din 120 de locații de pe întregul glob. În 2021, sub eticheta „A New Digital Deal”, în cadrul unei noi ediții globale a Grădinilor lui Kepler vor fi explorate teme precum Umanismul Digital, Școala Viitorului, Gândire prin artă, NFT, AI, Feminism Digital, în expoziții, conferințe și performance-uri și tururi ghidate în peste 70 de țări.

 

 

(https://ars.electronica.art/newdigitaldeal/en/program/online/).

 

Instalația interactivă Lost Interferences este construită prin colectarea de povești despre pierdere și va fi vernisată pe data de 8.9.2021 la Rezidența BRD Scena9 în strada Ion Luca Caragiale nr. 32 București, la ora 19:00. Puteți contribui cu experiențe despre pierdere prin site-ul http://lostinterferences.eu/, poveștile trimise urmând a fi incluse în cadrul instalației. Sunetul instalației redă experiențele despre pierdere colectate și compoziția generativă multicanal realizată pe baza acestora de compozitorul Constantin Basica prin programare și asistare AI.

 

Interferențe Pierdute 

 

Am pierdut obiecte.

Am pierdut informație.

Am pierdut prieteni.

Am pierdut oameni dragi.

Pierdem speranțe, celule, memorie și, uneori, simțim că pierdem viitorul.

Ne pierdem.

Când pierdem ceva, uneori devenim disperați, uneori devenim singuri, ne izolăm.

 

Am vrut să știm cum s-au simțit oamenii când au pierdut ceva. Am colectat povești, experiențe, exprimate în scris, desene, fotografii, clipuri video / audio și am construit Lost Interferences.

 

În Lost Interferences arta telematică este chemată să vindece, în mod tehnologic, pierderea corpului nostru, pierderea simțurilor, pierderea sensului, într-un format hibrid, telematic.

Sperăm că, prin conectarea la Interferențe pierdute, pe care nu le-am auzit niciodată, în viețile noastre, și în toate posibilitățile pierdute, publicul se va alătura performerilor în a da sens lucrurilor pierdute. Sperăm că, prin conștientizarea pierderii, ne vom vindeca și că, împreună, printr-un corp conectat digital, vom descoperi un sine colectiv.

 

Poveștile despre pierdere vor sta la baza unui performance transmis live în cadrul festivalului Ars Electronica și la fața locului la Rezidența BRD Scena9 din București (strada I.L.Caragiale nr. 32) în data de 11 septembrie, de la ora 19.

Instalația Lost Interferences va fi expusă în perioada 8-25 septembrie în Bucharest Garden, Rezidența BRD Scena9.

 

Mai multe informații pe site-ului proiectului lostinterferences.eu și pe pagina de Facebook: www.facebook.com/Lost-Interferences-109356218067014, sau scriind la lostinterferences@gmail.com.

 

Compoziție și performing: Constantin Basica (US&RO)

cu: Maia Morgenstern (RO) și Romeo Cornelius (RO), Irina Margareta Nistor (RO)

Regizor mixare realități:  Alexandru Berceanu (RO)

Instrumente  Deep Learning: Prateek Verma (US)

Grafică: Alexandru Ponoran (RO)

Instrumente web : Grigore Burloiu (RO)

Documentare foto video: Andrei Gîndac (RO)

Sonorizare: Sorin Grigoreanu (RO)

Suport tehnic: Cristi Simon, Crewart Multimedia Shows si Paradigma

Transmisie live: Cosmin Tița, Prisma

Produs de Proiect 2 RO. Proiect 2 este o inițiativă culturală a asociației Teatru 2.0

Parteneri:

Rezidența BRD Scena9 București RO

Center for Computer Research in Music and Acoustics Stanford (CCRMA) USA

UNATC IL Caragiale București, Centrul CINETic RO

Reactor-Cluj RO

Proiect realizat cu sprijinul Valrom.

Co-finanțat AFCN RO

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Mai multe informații despre festivalul Ars Electronica la https://ars.electronica.art/press/en/.

Partener media: Radio România Cultural

 

Număr de vizualizări :323


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro