”Cin’ să tundă câini în Bran?” – un nou roman de Stelian Țurlea

sept. 28th, 2021 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Integral, condusă de Costel Postolache, a apărut un nou roman de Stelian Țurlea, al cincilea din acest an și al patrulea la aceeași editură. Cu subtitlul „Schiță de roman de caractere”, cartea e într-o măsură o imagine caleidoscopică a realităților românești din ultimii treizeci de ani.

 

Se îmbină mai multe planuri: destinul a patru femei prietene și cu același loc de muncă în fostul regim, care au, după evenimentele din decembrie 1989, drumuri diferite, ajungând să nu se mai vadă și chiar să se urască; o parte dintre urmașii lor care nu se adaptează schimbărilor rapide din noua societate; destinul a patru scriitori, redactori la aceeași revistă și editură, confruntați cu o situație căreia nu prea știu cum să-i facă față.

Intrigi, acuze prea puțin fondate de colaborare cu fosta Securitate care dărâmă un om politic în plină ascensiune, încercare de reabilitare eșuată. Și firește și o poveste de iubire care sfârșește prost.

Stelian Țurlea este autor a treizeci de romane, un volum de povestiri, unul de memorii, unsprezece cărţi de publicistică, nouă cărţi pentru copii şi două traduceri. A îngrijit şapte albume.

 

Stelian Țurlea – Cin’ să tundă câini în Bran? Editura Integral, 166 pag

 

 

Număr de vizualizări :416


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro