spot_img

Open Call pentru programul de Cooperare Culturală Regională 2021

EUNIC Romania, în parteneriat cu EUNIC Serbia și EUNIC Moldova, cu sprijinul EUNIC Global, lansează apelul pentru participare în programul New Regional Cultural Cooperation 2021 (NRCC): Together, we matter. Apelul este adresat managerilor culturali, managerilor PR, producătorilor culturali, jurnaliștilor culturali, criticilor de artă cu minim doi ani de experiență, care lucrează independent sau într-un organizație privată sau publică. NRCC 2021 este un program profesional destinat dezvoltării competențelor și soluțiilor pentru sectorul cultural, prin stimularea schimbului și cooperării regionale în Europa Centrală și de Sud-Est. Principalul său obiectiv este consolidarea sectorului cultural șubred și creșterea competențelor operatorilor culturali din Republica Moldova, România și Serbia.

Focusul tematic al New Regional Cultural Cooperation 2021 este solidaritatea:

Together we matter/Împreună contăm

Criza sanitară globală recentă a generat o serie de schimbări cu care societatea se luptă să le reconcilieze. Diferite domenii economice au fost profund afectate, printre ele și domeniul cultural care, în această regiune, nu este considerat esențial pentru dezvoltarea sustenabilă a economiei. Mulți din operatorii culturali au trebuit să își anuleze activitățile și mulți dintre cei care activează în sectorul independent au fost nevoiți să își închidă afacerile, fără vreo posibilitate de redeschidere în viitorul apropiat. În unele cazuri, în loc de a ne aduce împreună, pandemia a adus la suprafață abordări xenofobe și egocentrice. Din acest motiv, programul NRCC își propune să creeze un climat al solidarității cu profesioniști din România, Serbia și Republica Moldova, într-un efort de a lansa o dezbatere care implică operatori culturali atât independenți, cât și organizații culturale publice, pentru a discuta și a găsi soluții pentru probleme comune, pentru a asigura o dezoltare sustenabilă a sectorului cultural în regiune, și pentru a promova cultura ca un pilon central în educație și incluziunea socială.

Aplicanții/Aplicantele sunt invitați să se înscrie pe formularul https://tinyurl.com/xdv9e2p3 până pe 11 august.

Rezultatele selecției vor fi publicate pe 16 august, urmând ca cei 15 participanți să participe în cadrul Școlii de Management Cultural, care are loc între 14-19 septembrie 2021 în București, și la un Incubator de Proiecte în Belgrad, între 3-7 noiembrie 2021.

Mai multe informații despre NRCC, format, costuri de participare și condiții pentru aplicare se află pe site-ul://www.goethe.de/ins/ro/ro/kul/sup/aka.html

Organizatori și parteneri

NRCC este un proiect EUNIC România, în parteneriat cu EUNIC Serbia și EUNIC Moldova.

EUNIC este Reţeaua Institutelor Culturale Naţionale din Europa, cu 36 de membri din toate cele 28 de state membre UE

Grupul EUNIC România:

Goethe-Institut, Institutul Francez,Forumul Cultural Austriac, Institutul Polonez, Institutul Cultural Austriac, Centrul Ceh, Delegația Wallonie-Bruxelles, Institutul Cultural Maghiar.

Grupul EUNIC Serbia
Collegium Hungaricum, Goethe-Institut, Forumul Cultural Austriac, Institutul Francez.

Grupul EUNIC Moldova
Ambasada Austriacă în Chișinău.

Parteneri locali
Universitatea București – Facultatea de Științe Politice și Centrul pentru Studii de Dezvoltare și Cooperare Internațională, Asociația Colectiv A Cluj-Napoca, Rezidența BRD Scena9 și proiectul Where Art Thou?

 

// anunță ICR.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508