Noul album ”Hope” al Elenei Mîndru cu Adam Bałdych invitat special se lansează internațional și în România

aug. 27th, 2021 | By | Category: Postcard

Albumul Hope al multipremiatei vocaliste și compozitoare de jazz Elena Mîndru se lansează vineri, 27 august 2021, la nivel internațional, inclusiv România. În cele 10 piese ale albumului, Elena cântă alături de trioul finlandez Tuomas J. Turunen (pian), Oskari Siirtola (contrabas) și Anssi Tirkkonen (tobe) și îl are ca invitat special pe virtuosul violonist polonez Adam Bałdych ale cărui intervenții creative aduc un plus de culoare și rafinament pieselor.  

 

 

Albumul este produs de Eclipse Music, o casă de discuri cu o solidă reputație pe zona de jazz din Finlanda. Elena a făcut toate eforturile ca discul să fie accesibil și publicului ei din România în același timp cu publicul internațional, CD-ul fiind disponibil în rețelele de librării Librarium și Cărturești. Albumul va fi publicat și în format vinyl pentru pasionații acestui suport și va fi putea fi comandat online atât în format digital, CD, cât și LP (cu livrare începând cu data de 29 octombrie 2021) direct de aici: https://elenamindru.bandcamp.com/merch

 

Hope este al cincilea disc al artistei de jazz Elena Mîndru în care ea deține dublul rol de protagonist și lider de trupă. Piesele sunt compoziții ale lui Tuomas J. Turunen, Elena Mîndru și Adam Bałdych, versurile fiind scrise de Elena Mîndru.

 

Toate cele 10 piese care compun albumul includ mesaje despre nevoia acută a umanității de a redescoperi naturalețea și unicitatea ființei, expusă provocărilor contemporane aduse de globalizare, migrație, ecologie și schimbări climatice. Muzica devine limbaj universal pentru a celebra emoția și fragilitatea umanității și nevoia ființei de a comunica.

 

Piesele au fost înregistrate live la studiourile Sibelius Academy Kallio Kuninkala din Järvenpää, în Finlanda. Lansarea a fost precedată de trei single-uri: Foliage, Hay Moon și Run Away.

 

Line-up: ELENA MÎNDRU – voce & EFX, ADAM BAŁDYCH – vioară și & vioară renascentistă, TUOMAS J. TURUNEN – pian, OSKARI SIIRTOLA – contrabas, ANSSI TIRKKONEN – tobe.

 

Înregistrare și mixaj: Joonas Saikkonen, Mastering: Jarno Alho @ Alho Audio Mastering, Grafică: Andrei Budescu, Casă de discuri: Eclipse Music.

 

Lista pieselor de pe albumul Hope: (1) Hope; (2) Hay Moon; (3) Foliage; (4) Walk Away; (5) Run Away, (6) Blackberry; (7) Blueberry; (8) Lost Boys; (9) Luca;  (10) Walking on the Moon

 

Link-uri:

Facebook: https://www.facebook.com/elenamindru.jazzvocalist/

Instagram: https://www.instagram.com/elenamindru.jazzvoice

YouTube: https://www.youtube.com/c/ElenaMindru

Bandcamp: https://elenamindru.bandcamp.com/

Spotify: https://spoti.fi/2S2MeS1

Website: www.elenamindru.com

 

“Elena Mîndru are ceva divin, care chiar se poate percepe când cântă. Până și atunci când vocea face salturi cu intervale largi, își păstrează siguranța și eleganța. Controlul ei vocal este imens.” 

– HGF, Mannheimer Morgen (DE)

 

„Adam Bałdych are, fără nicio îndoială, cea mai tare tehnică dintre toți violoniștii de jazz în viață în momentul de față. Ne putem aștepta la orice de la el.”

– Ulrich Olshausen, Frankfurter Allgemeine Zeitung (DE)

 

Imagini și alte informații (accesibile doar pentru presă): https://www.dropbox.com/sh/ne24y0gme5o80ae/AADG-iiMxJx1GbzCd-Lz0Rn1a?dl=0

 

Acces la piesele de pe albumul integral în format digital și în format CD:

Reprezentanții presei pot primi în avans, în format digital, toate piesele de pe albumul integral, dacă doresc să facă o recenzie. Pentru a le primi, vă rugăm să trimiteți un e-mail la info@eclipsemusic.fi și să precizați la subiect: Hope – master tracks. 

 

Reprezentanții presei pot comanda în avans CD-ul pentru a asculta toate piesele și pentru a scrie recenzii. Pentru a le primi CD-ul, vă rugăm să trimiteți un e-mail la info@eclipsemusic.fi și să precizați la subiect: Hope – CD

 

Elena Mîndru este una dintre cele mai titrate și premiate voci din generația română de tineri muzicieni de jazz. Plecată de pe băncile Academiei de Muzică din Cluj, ea trăiește și profesează în Finlanda și este actualmente doctorandă în cadrul Departamentului de Jazz al Sibelius Academy din Helsinki, pe tema spectrografiei și esteticii sunetului vocii de jazz. În plus, urmează un MBA în management cultural la Kajaani University of Applied Sciences.

Elena a câștigat numeroase premii, inclusiv foarte prestigiosul Montreux Jazz Voice Competition. A lansat până în prezent 4 albume: Romanian Christmas Stories (2012), Evening in Romania (2014), Quartphonic (2016), Folkloric Moods (2019).

Elena Mîndru a fost aleasă director executiv permanent al Oulun Musiikkijuhlat (https://omj.fi/en/), unul dintre festivalurile cele mai importante din Finlanda. Începând din ianuarie 2021, ea a fost prima româncă care a coordonat acestă organizație culturală activă pe tot parcursul anului. Programul festivalului de muzică din Oulu include producții naționale și internaționale și artiști rezidenți din diferite genuri de muzică, îmbinând concerte de muzică clasică cu cele de jazz și world music.

Elena Mîndru este în perioada august-octombrie 2021 artist rezident la Cité Internationale des Arts Paris ca bursier al Institutului Cultural Român.

 

 

Videoclipuri oficiale

Hay Moon (publicat în 14.05.2021): https://youtu.be/dOpN1Il_Nq0

Run Away (publicat în 11.06.2021): https://youtu.be/L8v565A5uQk

Foliage (publicat în 13.08.2021): https://www.youtube.com/watch?v=3ZgnwmQiPEI

 

 

 

Număr de vizualizări :397


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro