digitizArte – apel deschis pentru contribuții: arte vizuale și muzică

aug. 3rd, 2021 | By | Category: Postcard

Apelul deschis pentru contribuții sub formă de lucrări originale digitalizate, se adresează tinerelor și tinerilor creativi, invitați să auto-publice pe platformă lucrări care vor fi evaluate de un juriu impar compus din artiști, organizatori și parteneri și votate anonim de către public. Apelul deschis este organizat de Save or Cancel, cu susținere din partea AFCN și face parte din proiectul cultural „digitizArte”. Acesta își propune să devină o platformă interactivă online de auto-publicare, lansare și promovare pentru creativi, compuși din, dar fără a se limita la, artiști, arhitecți, designeri, graficieni și muzicieni. Apelul este public, deschis către orice persoană fizică sau grup (echipă) de persoane fizice, care pot înscrie maximum trei propuneri în acest apel deschis, în oricare din cele două categorii: artă vizuală și muzică. Propunerile pot fi lucrări originale digitalizate, cum ar fi tablouri, grafică, obiecte de design, murale, piese muzicale, compoziții și seturi.

 

Calendar apel deschis digitizArte

2 August 2021 – lansarea temei apelului deschis;

14 August – 1 Septembrie 2021, 23:59 – înscrieri pe website-ul proiectului;

2 – 3 Septembrie 2021 – verificarea administrativă, organizarea și publicarea înscrierilor pe pagina dedicată apelului, pentru a putea fi votate de public;

4 – 14 Septembrie 2021 – selecție: Premiile 1, 2 și 3 sunt selectate de către un juriu impar compus din artiști, alături de reprezentanți ai organizatorului și partenerilor de proiect, a cărui componență este făcută publică odată cu publicarea rezultatelor apelului deschis; 2 premii ale publicului sunt selectate prin vot public anonim online, pe platforma proiectului.

18 Septembrie 2021 – publicarea rezultatelor: anunțarea celor 8 contribuții premiate și publicarea unei galerii permanente virtuale, care expune lucrările participante.

 

Premii:

  1. lucrări de artă vizuală
    Premiul 1 – 600 lei
    Premiul 2 – 500 lei
    Premiul 3 – 400 lei

Premiul publicului – 300 lei

 

  1. lucrări audio, video și multimedia

Premiul 1 – 600 lei
Premiul 2 – 500 lei
Premiul 3 – 400 lei

Premiul publicului – 300 lei

 

Participând la acest apel, aplicanții își asumă toată răspunderea pentru ideile prezentate, asigurându-se că răspund întocmai legilor privind drepturile de autor și proprietate intelectuală.

 

Cofinanțat de AFCN

* Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

 

Parteneri media: Igloo, Zeppelin, The Institute, IQads, Assamblage, Revista Atelierul

 

Despre Save or Cancel

Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.

Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte și programe culturale și editoriale.

 

Număr de vizualizări :374


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro