”Agata, vrăjitoarea curioasă”, de Linda Pacourková

aug. 27th, 2021 | By | Category: Agenda de carte

Editura Aramis anunță publicarea cărții Agata, vrăjitoarea curioasă, de Linda Pacourková, ilustrații de Katarina Kratochvílová, în traducerea Hellianei Ianculescu. Ce se poate întâmpla când mica vrăjitoare Agáta începe să exploreze lumea oamenilor? Nu contenește să se mire! Ce trebuie să aducă la aniversarea unei zile de naștere, când un liliac sau o broască râioasă nu reprezintă cadoul potrivit? De ce oamenii au mături, dacă nu le folosesc ca să zboare? Apar multe întrebări, la care Agáta nu poate găsi răspuns prin trucuri de magie. Va învăța ea, oare, să se descurce?! O poveste veselă pentru micii curioși care vor să descopere lumea.

 

Cu un portofoliu impresionant, cu o prezență constantă și vizibilă pe piața de carte românească a ultimilor 30 de ani, editura Aramis se află  în topul celor mai mari edituri de carte pentru copii din România.

Între proiectele editoriale de anvergură, editura Aramis desfășoară proiectul „European Literary Travel with Aramis“ (ELiTA), în cadrul programului „Europa Creativă“ al Uniunii Europene, prin care și-a asumat traducerea literaturii de calitate pentru copii din șase limbi mai puțin promovate la nivel european: bulgară, cehă, greacă, irlandeză, polonă și sârbă.

 

Linda Pacourková și-a început activitatea ca redactor de carte la Editura Fragment, unde în decursul timpului a fost și redactor-șef. În prezent, lucrează ca redactor și director de creaţie la o agenţie de publicitate din Praga. De asemenea, de șapte ani este profesoară de street dance, timp în care s-a apropiat foarte mult de copii.

 

Katarina Kratochvílová ilustrează în special cărţi pentru copii. În timpul liber creează, de exemplu, cărţi tridimensionale. A îndrăgit stilul realismului magic și pe cel fantasy. Ilustraţiile ei pot fi văzute la festivalul „LITR“, în paginile revistei Nový Prostor, pe îmbrăcămintea brandului Woox sau vizitând una dintre expoziţiile pe care le organizează periodic, începând de la vârsta de 21 de ani.

 

Helliana Ianculescu este absolventă a Universităţii din București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Departamentul de filologie slavă, având un interes aparte pentru limbile și literaturile cehă și slovacă. A lucrat la Academia Română și la Ambasada Republicii Cehe la București. Din anul 1990 este membru activ al Uniunii Scriitorilor din România. Când nu traduce cărţi, Helliana Ianculescu scrie articole în reviste ca: România literară, Orizont cultural, Magazin istoric și Historia . A participat la seminare și conferinţe atât în România, cât și în Republica Cehă, Republica Slovacă și Republica Moldova. A primit din partea Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Cehe medalia de bronz pentru merite deosebite în domeniul traducerilor. Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova i-a acordat diploma de onoare pentru activitatea sa de traducător din limbile cehă și slovacă.

 

Aramis – în topul celor mai mari edituri de carte pentru copii din România. 

Proiect desfășurat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, în cadrul programului „Europa Creativă“.

 

https://www.librariaaramis.ro/agata-vrajitoarea-curioasa.htm

 

Număr de vizualizări :322


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro