spot_img

Premiera națională a spectacolului „Închide ochii și ai să vezi mai bine”

Duminică, 11 iulie 2021, de la ora 17.00 are loc premiera națională a spectacolului „Închide ochii și ai să vezi mai bine” la Sala Atelier a Universității Naționale de Artă Teatrala și Cinematografica „I.L. Caragiale” în cadrul Galei Absolvenților.Primul spectacol de teatru pentru publicul larg, accesibilizat în totalitate publicului cu dizabilități.

Copiii cu dizabilități nu pot merge la teatru, sau la opera, sau la un muzeu pentru ca „deranjeaza”.

Deși au aceleași nevoi, doar că se manifestă diferit, în România secolului XXI încă nu s-a găsit o cale ca ei să poată beneficia în egală măsură de un proiect cultural ca un copil tipic.

Asociația de dezvoltare personală Grigore Popa – Școala de Joacă, Super eroi printre noi, Help me be a rock star și Asociația Magic împreuna cu UNATC, au născocit o piesa de teatru produsă pentru publicul larg, accesibilizată în totalitate pentru publicul cu dizabilități.

Pentru prima oara în România, toți copiii – tipici sau atipici se vor putea bucura de un act cultural fără a se „deranja” reciproc.

„Închide ochii și ai să vezi mai bine” este o adaptare după „Povestea seminței” scrisă de Dumitru Radu Popa și este o poveste pentru copiii care vor să înțeleagă mai bine lumea în care cresc.

O mică sămânță îi duce pe copii în lumea plantelor și a animalelor. În drumul ei întâlnește tot felul de personaje care îi dau anumite lecții despre Empatie, Dragoste de aproape, Grijă, Neuitare, Cunoaștere, Speranță.

 

DISTRIBUȚIE:

Alexandra Pribeagu – Samânța de nap / fluturele

Nuța Ilie – Omida / Furnica / Vântul / Floarea bătrână

Taisia Orjehovschi – Hârciogul / Mătrăguna

Varinia Mitrea – Buburuza / Mama / ajutor picioare hârciog

Oana Popa – Sămânța / floarea tânără

INTERPRETARE IN LIMBAJUL SEMNELOR: Lavinia Chițu

INTERPRETARE NARATIVĂ- NEVĂZĂTORI: Andrei Cristea / Miki Brebinaru Gheorghe

SCENARIUL ȘI REGIA: Oana Popa

Sub îndrumarea Prof. Coordonator: Conf.univ dr. Gabriel Apostol

MUZICA: Iulian Vrabete

VERSURI: Iulian Vrabete, Oana Popa, Alexandra Pribeagu

SCHIȚE PĂPUȘI: Clara Dărîngă

SCENOGRAFIE: Andreea Maria Pană

Asistenți: Elisabeta Onoriu, Teodora Paraschiv și Radu Gheorghițoiu + Departamentul de scenografie anul III licență UNATC

MIȘCARE SCENICĂ – Nadia Dimitriu

CONSULTANT ACCESIBILIZARE: Asociația Supereroi printre noi

ACCESIBILIZARE SUNET / LUMINI– Alin Halațiu

Accesul în sala de spectacol se va face începând cu ora 16.00 pentru acomodare.

Partener principal: Asociatia Magic

PARTENERI: Supereroi printre noi, Help Me Be A Rockstar, Galantom, HodoronkTronk, Lăptăria cu caimac, Rubin2000, Silvercraft, Sipet de Sidef, The Pub, Promax, Univ. Bucuresti, Gradina Botanica, Galantom, UNATC, Hodoronktronk’s world, O lume pentru toți, Accesibile Romania.

Spectacolul se joacă și cu ocazia  festivalului „Zilele teatrului studențesc de animație – Contact.” organizat de Casa de Cultură a studenților din București. Tot pe 2 iulie de la ora 19.00 la Gradina Botanică, iar în cadrul Galei Absolvenților UNATC pe data de 11 iulie de la ora 17.00 – Sala Atelier.

Persoanele cu dizabilități sunt rugate să se înscrie într-un formular pe care îl vom pune la dispoziție în comunicarea evenimentului pe rețelele de socializare. Acest lucru ne va ajuta să venim în întâmpinarea nevoilor lor.

După spectacol va fi o sesiune de Q&A cu echipa de accesibilizare și cu invitații.

Link eveniment Facebook: https://fb.me/e/M47nHMcc

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508