Expoziția ,,Artă Plastică Contemporană din România”, vernisată la Târgu Jiu

iul. 27th, 2021 | By | Category: Eveniment

Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” și HXA Art Gallery, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, vă invită joi, 29 iulie 2021, ora 17.00, la vernisajul expoziției ARTĂ PLASTICĂ CONTEMPORANĂ DIN ROMÂNIA, Ediția a III-a, care va avea deschiderea la Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu, strada Geneva, nr. 8. Prezintă: Vasile FUIOREA, Președinte Filiala Târgu Jiu a UAP din România. Curatori: Dorina CIOPLEA-VĂDUVA și Ami VASILESCU.

 

Proiectul cultural ,,Artă Plastică Contemporană din România”, inițiat de Ami Vasilescu prin HXA Art Gallery, promovează arta contemporană și artiștii români, ajungând deja la a III-a ediție. În cadrul primelor două ediții au fost organizate 13 expoziții itinerante, găzduite pe simezele unor muzee și galerii de artă renumite.

În cadru ediției a III-a artiștii sunt reuniți sub tema genezei, care face parte din însăși ființa noastră. Geneza este o stare a lucrurilor care devin. Fiecare artist vede începuturile în felul lui, fie evocând creația divină, apariția luminii sau întunericului, fie cercetând osmozele materiei și transpunându-le, conform percepțiilor asupra lumii.

În stiluri și maniere de lucru variate, de la figurativul interpretat la abstract și expresionism, plasticienii concep tema genezei în funcție de propriul areal imagistic, de raportarea la structuri vizuale arhetipale, relaționate cu zone culturale și istorice.

Număr de vizualizări :352


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro