Eveniment editorial: lansarea catalogului expoziției „De la anatomia artistică la opera finită”

iul. 29th, 2021 | By | Category: Postcard

Muzeul Municipiului București invită publicul să participe la evenimentul prilejuit de lansarea catalogului expoziției „De la anatomia artistică la opera finită”, care va avea loc joi, 5 august 2021, ora 18.00, la Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu, nr. 2), în sala dedicată Pinacotecii București.

Volumul pune în valoare opera unor importante personalităţi ale artei plastice româneşti: Gheorghe Tattarescu, Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Nina Arbore, Cecilia Cuţescu Storck, Corneliu Baba. Se adaugă descrieri ale unor lucrări din colecția Muzeului George Severeanu și Muzeului Gheorghe Tattarescu, ale unor sculpturi aflate în Colecția Cornel Medrea precum și prezentarea unei piese de sculptură antică împrumutată de la Institutul de Arheologie Vasile Pârvan. Catalogul expoziţiei „De la anatomia artistică la opera finită” a fost conceput ca un omagiu adus frumosului, destinat să rămână în bibliotecile personale. Excelent ilustrat, volumul bilingv (apare în română și engleză) oferă toate informațiile necesare despre autorii lucrărilor expuse la Palatul Suțu și aduce în actualitate importanța studierii anatomiei artistice în orice sistem educațional de tip plastic, pentru ca mecanismele interioare ale formei să fie corect stăpânite.

 

Expoziția fost concepută în două părți: prima parte a fost inaugurată în decembrie 2020, s-a închis pe 26 aprilie 2021, și a cuprins opere ale unor mari artiști, începând cu Anton Chladek și terminând cu Theodor Pallady; a doua parte s-a deschis pe 7 mai, se va închide pe 29 august 2021 și prezintă publicului alte lucrări de excepție realizate de Jean Alexandru Steriadi, Ion Theodorescu-Sion, Ștefan Dimitrescu, Corneliu Baba, Nina Arbore, Mina Byck Wepper, Cecilia Cuțescu Storck, Cornel Medrea sau Georgeta Năpăruș, într-o încercare de a realiza un periplu artistic prin două secole de artă românească.

 

Rezervarea la eveniment este obligatorie și se face printr-un email la adresa relatii.publice@muzeulbucurestiului.ro, de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-16.00, până pe data de 4 august 2021, ora 16.00.

 

Număr de vizualizări :281


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro