Alexandra Baciu expune „Purple Heart”

iul. 26th, 2021 | By | Category: Postcard

În perioada 14 iulie- 28 iulie 2021, la Galeriile de Artă „Ion Andreescu”, Blocul Crinul Alb, sala etaj, Bd. Nicolae Bălcescu, Buzău, poate fi vizitată expoziția personală a artistei Alexandra Baciu. Curator: Valeriu Susnea. Organizator: Uniunea Artiștilor Plastici din România, filiala Buzău.

 

__________________________________

Discursul vizual al Alexandrei Baciu valorifică atât lucrări realizate în anii trecuți, cât și lucrări recente, ce pot fi vazute pentru prima data in orasul Buzau, dupa ce a mai fost prezenta in judetul Buzau, in iunie 2021 cu o alta expozitie personala, intitulata Human Naturescape, la Alunis Art Center. Alexandra Baciu propune un altfel de discurs ce presupune o întoarcere la arhetipuri, la primordial, feminitate, sacru, o reintoarcere la valori mai simple si mai naturale, folosind un limbaj plastic ce ii este deja caracteristic.

Alexandra Baciu, născută în Focșani, județul Vrancea, la 20 august 1982. În anul 2004 și în perioada 2007-2008 trăiește și lucrează în Statele Unite. În anul 2012 termină studiile Universității Naționale de Arte din București, secția pictură, după ce a studiază sub îndrumarea profesorilor Ștefan Câlția, Cezar Atodiresei, Alexandru Rădvan și Petru Lucaci în perioada studiilor de master. În perioada 2009 – 2010 studiază pictură, sculptură, desen și gravură prin intermediul bursei Erasmus la Accademia di Belle Arti di Roma, sub îndrumarea profesorilor Giuseppe Modica si Pierluigi Berto cât și restaurare cu Claudia Alliata de Villafranca. În aceeași perioadă a fost rezidentă a Academiei di Romania in Roma și temporar, Veneția.

Expune în cadrul Festivalului M’Arte Live și Galleria Pigneto din Roma, Bienala Internațională de Pictură de la Chișinău, Ebiennale – Festivalul George Enescu din București și este activă ca curator și director artistic în cadrul Bucharest Art Week, prima ediție cât și expozițiile: Sweet Concrete la Elite Art Gallery UNESCO, Entropic Erosion, Human Cityscapes la Carol 53 în cadrul Nopții Caselor Culturale, Noaptea Albă a Galeriilor și alte evenimente, implicând în proiectele sale atât artiști români cât și străini (Macedonia, Franța, Polonia).

_________________

http://www.campusbuzau.ro/inima-violet-prima-personala-la-buzau-semnata-alexandra-baci/

https://opiniabuzau.ro/sacrul-feminin-din-miturile-romanesti-si-universale-transpus-arta-de-pictorita-alexandra-baciu/

 

Număr de vizualizări :484


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro