”liqidART / HEX”, în Cupola Bibliotecii Academiei Române

iun. 25th, 2021 | By | Category: Eveniment

Luni, 28 iunie 2021, orele 12.00, în Cupola Bibliotecii Academiei Române din București (Calea Victoriei nr. 125), Academia Română, Biblioteca Academiei Române, în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte București, Facultatea de Arte Decorative și Design, Departamentul Arte & Design Textil, organizează evenimentul expozițional ”liqidART / HEX”, expozițiile absolventelor de master Diana Diaconescu și Luana Năstase de la specializarea: Arte Textile Ambientale, Clasa lector dr. Anna-Mária Orbán. Expoziția va fi vernisată în prezența domnilor acad. Noica Niculae, director general al Bibliotecii Academiei Române, Mircia Dumitrescu, grafician, membru corespondent al A.R., Cosmin Paulescu, decan al Facultății de Arte Decorative și Design. Expoziția va fi deschisă în perioada 28 iunie -9 iulie 2021, conform programului de funcționare a bibliotecii, între orele 10.00-14.00, vizitare urmând a se face numai pe bază de programare la telefon: (http://www.biblacad.ro/informatii.html). AgentiadeCarte.ro este partenerul media al evenimentului.

În expoziție sunt prezentate două proiecte de master care lansează câte-un subiect într-o abordare personală realizată în concordanță cu posibilitățile artelor textile ambientale. LiquidART – lucrarea Dianei Diaconescu interpretează formele apei și utilizează materiale și tehnici în conformitate cu subiectului propus. HEX – lucrarea Luanei Năstase a pornit de la hexagon și imaginea fotografică a unui fagure de miere. În funcție de subiect au fost aplicate atât tehnicile clasice de proiectare și transpunere cât și diferite alte tehnici personalizate prin care absolventele demonstrează că stăpânesc mijloacele artelor textile pe măsura demersului artistic propus, ajungând la interpretări artistice spectaculoase relaționate cu spațiul ambiental.

Expoziția, organizată în sala CUPOLA de la Biblioteca Academiei Române, invită publicul la o experiență vizuală inedită plină de expresivitate artistică creată să impresioneze prin gust și rafinament artistic.

 

Parteneri Media: Radio România Cultural, AgenţiadeCarte.ro, Graficfront, Facebook, Twitter, Instagram

Sponsor: Perla Harghitei S.A.

 

Număr de vizualizări :324


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro