Lansare de carte online: ”Evadarea lui moș Columb”, de Lavinia Braniște

iun. 2nd, 2021 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 3 iunie 2021, ora 19.00, va avea loc lansarea online a volumului pentru copii ”Evadarea lui moș Columb”, de Lavinia Braniște, ilustrații de Irina Dobtrescu, apărut la Editura Cartier. Vor participa : Lavinia Braniște, Irina Dobrescu și Vasile Ernu. Discuția va fi transmisă live, pe pagina facebook a Editurii Cartier și pe pagina Librăriilor Cărturești. Înregistrare disponibilă ulterior și pe canalul Editurii Cartier de pe YouTube. Evenimentul este organizat de către Editura Cartier în colaborare cu Librăriile Cărturești.

„Moș Columb, porumbelul inimos, îl ajută pe cintezoiul Alexei să aibă grijă de puiul lui, care mai are puțin și iese din ou. Dar lui moș Columb îi place foarte mult printre oameni și mănâncă toată ziua firimituri de pâine și biscuiți, așa încât a luat în greutate, iar zborul a devenit o chestiune foarte complicată pentru el. Când bătrânica lui preferată din parc îl ia acasă și începe să-l îndoape cu cozonac, păsările din pinul în care locuiește Columb se văd nevoite să pornească într-o misiune de salvare.”

 

LAVINIA BRANIȘTE s-a născut în 1983, la Brăila. A studiat limbi străine la Cluj-Napoca şi Bucureşti. A debutat în 2006 cu volumul de poezii Poveşti cu mine (Paralela 45), după care au urmat două volume de proză scurtă, Cinci minute pe zi (2011, Casa de Pariuri Literare) şi Escapada (Polirom, 2014); şi romanele Interior zero (Polirom, 2016), Premiul Nepotu’ lui Thoreau pentru cea mai bună carte de proză a anului 2016, tradus în germană și poloneză, Sonia ridică mâna (Polirom, 2019), Premiul Nepotu’ lui Thoreau pentru cea mai bună carte de proză a anului 2019, Premiul Sofia Nădejde pentru literatură scrisă de femei, Premiul revistei Ateneu pentru proză, tradus în germană.

 

Literatură pentru copii: Rostogol merge acasă (Arthur, 2016), Trofeul Arthur, inclus în Catalogul White Ravens 2017, Rostogol păzește pepenii (Arthur, 2017), Rostogol și vulcanii noroioși (Arthur, 2018) ș.a.

 

La Editura Cartier au apărut: Jungla lui Toco (2017), o poveste ilustrată de Anca Smărăndache; adaptată pentru un spectacol lectură la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț; Melcușorul (2018), o poveste ilustrată de Veronica Neacșu, adaptată pentru un spectacol lectură la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț, cuprins în Catalogul White Ravens 2019, catalog ce reunește anual 200 de titluri din cele mai bune cărți pentru copii din lume, editat de Internationale Jugendbibliothek München; Evadarea lui moș Columb (2020), o poveste ilustrată de Irina Dobrescu. De asemenea, a tradus pentru Editura Cartier poveștile lui Oscar Wilde și seria Desișul de mure de Jill Barklem.

 

IRINA DOBRESCU, graficiană, născută la 3 decembrie 1980, București. Master în Arte Vizuale, Universitatea Natională de Arte Bucureşti (2005). Participantă la numeroase expoziții naționale și internaționale. A debutat ca ilustratoare  în 2006 cu Blestemul cărţii, carte de benzi desenate, editura Hardcomix. A ilustrat peste 20 de cărți, apărute la editurile Art, Arthur, Vellant, Nemi ș.a. La Editura Cartier a ilustrat Cati ani ai?,  de Grigore Vieru (2016), Regele Piticut, de Radu Vancu (2017) și Evadarea lui moș Columb, de Lavinia Braniște (2020). Este deținătoarea Trofeului Arthur pentru literatură de copii și tineret (2014), nominalizare pentru premiul Astrid Lindgren (2016), nominalizări la Cele mai Frumoase Cărți din România pentru Regele Piticuț (2017), Lupul jucător de poker (2018), Kendama pierduta (2019), distincția  White Raven din partea Stittung Internationale Jugendbibliothek (Germania)  pentru Regele Piticuț (2018).

 

Evadarea lui moș Columb, de Lavinia Braniște. Ilustrații de Irina Dobrescu (Cartier codobelc). Legată, 24 pag. Preț: 23 RON/ 99 MDL

 

Cartea poate fi cumpărată în toate librăriile bune din România și Republica Moldova.

 

De asemenea, poate fi comandată și online:

 

https://carturesti.ro/carte/evadarea-lui-mos-columb-761808555?p=1

 

https://shop.cartier.md/item/evadarea-lui-mos-columb,1810

 

cartier.md

https://twitter.com/EdituraCartier

https://www.facebook.com/librariilecartier

 

Număr de vizualizări :269


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro