Lansare de carte online: ”Acum suntem noi anticii. Antologia Generației 90”, de Răzvan Țupa și Adrian Ciubotaru

iun. 7th, 2021 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 7 iunie 2021, ora 19.00, va avea loc lansarea online a volumului Acum suntem noi anticii. Antologia Generației 90, de Răzvan Țupa și Adrian Ciubotaru, cu fotografii de Andrei Moraru, apărut la Editura Cartier în Cartier de Colecție (cartea nr. 29). Vor participa : Răzvan Țupa, Robert Șerban, Dumitru Crudu și Emilian Galaicu-Păun Discuția va fi transmisă live, pe pagina facebook a Editurii Cartier și pe pagina Librăriilor Cărturești. Înregistrare disponibilă ulterior și pe canalul Editurii Cartier de pe YouTube.

 

„Anii ’90 ai poeziei în limba română s-au formulat în termenii redescoperirii și ai reîntâlnirilor. Iugoslavia se destrăma în zgomotul războaielor etnice. Estul Republicii Moldova era măcinat de conflictul transnistrean. Poezia românească a fost scena recuperării unor legături profunde active la nivelul scrisului dincolo de generația biologică sau de geografia politică. Așa obișnuiesc să se constituie momentele clasice în dinamica oricărei literaturi odată scapată din șabloanele istorice.” (Răzvan Țupa & Adrian Ciubotaru)

 

RĂZVAN ȚUPA s-a născut la 12 ianuarie 1975 în Brăila. A absolvit Facultatea de Istorie a Religiilor și Culturii. Primul său volum, publicat în 2001, fetiș, a fost distins cu Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum, la Botoșani, în ianuarie 2002. În 2003, fetiș – o carte românească a plăcerii a făcut obiectul unei a doua ediții, revăzută și adăugită la Editura Vinea. În 2005 a publicat volumul corpuri românești, la Editura Cartea Românească. Iar în 2011 a lansat poetic, cerul din delft și alte corpuri românești la Casa de Editură Max Blecher. A fondat și condus reviste literare, a participat la festivaluri, ateliere și lecturi de poezie. Este membru al Pen Club România.

 

ADRIAN CIUBOTARU s-a născut în 1976 în or. Drochia. Licență în litere (1998). Doctorat în filologie (2009). Lector la Facultatea de Litere a Universității „Alecu Russo” din Bălți (1998-2008). Secretar de redacție la revista literară „Semn” (1995-2012). Redactor la Editura ARC (2008-2012). În prezent, redactor-șef adjunct al „Revistei literare” și editorialist la „Gazeta de Chișinău”. Cartea de debut: „Omul roș” (poezie, 2001; Premiul Tineretului). Coordonator și prefațator al mai multor colecții și ediții de carte, antologator („Antologie de poezie simbolistă și decadentă românească”, 2014; „Ars poetica”, 2016; „Literatura română din Basarabia. Secolul XXI. Eseu și critică literară”. Prezent în mai multe antologii de poezie din RM și România. Membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova.

 

Evenimentul este organizat de către Editura Cartier în colaborare cu Librăriile Cărturești.

Acum suntem noi anticii. Antologia Generației 90, de Răzvan Țupa și Adrian Ciubotaru. Fotografii de Andrei Moraru (Cartier de colecție). Apare cu sprijinul AFCN. Legată, supracopertă, 296 pag. Preț: 23 RON/ 99 MDL

 

Cartea poate fi cumpărată în toate librăriile bune din România și Republica Moldova.

 

De asemenea, poate fi comandată și online:

https://carturesti.ro/carte/acum-suntem-noi-anticii-963243097?p=1

 

https://shop.cartier.md/item/acum-suntem-noi-anticii,1847

 

 

Intră în cărți pe cartier.md

https://twitter.com/EdituraCartier

https://www.facebook.com/librariilecartier

 

Număr de vizualizări :450


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro