#CrângulMNAC

iun. 18th, 2021 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 19 iunie 2021, Muzeul Național de Artă Contemporană vă așteaptă la #CrângulMNAC. Porumbel gulerat, fazan, coțofană, pitulice sfârâitoare, ciocănitoare, bufniță, stăncuță, pițigoi. Sunt câteva dintre cele 36 de specii monitorizate de Societatea Ornitologică Română în crângul verde din fața MNAC. 36 de surse de inspirație pentru maratonul de ateliere de la Muzeul Național de Artă Contemporană. 

 

Fie că vom avea parte de vreme frumoasă sau capricioasă, ne vom asigura că vom putea găzdui activitățile plănuite, cu multe zâmbete și voie bună.

 

În cadrul atelierelor se vor organiza tombole de cărți de pe raftul de cărți pentru copii de la biblioteca MNAC.

 

Program special pentru copii

 

Când: sâmbătă, 19 iunie, 11:00 – 18:00

Unde: pe platfoma din fața MNAC, terasa MNAC și în expoziția Văzând Istoria, etajul 1.

 

  • ateliere pentru copii: stencil cu păsări, coregrafie și mișcare, arhitectură și urbanism, lectură despre natură
  • tururi ghidate pentru părinți și copii

 

Înscrierea la ateliere se face la adresa educatie@mnac.ro. Menționați în corpul mesajului atelierul, numele participantului / participanților, precum și vârsta. Participarea la ateliere se va face pe baza confirmării primite pe mail.

 

Bilete
Participarea costă 40 lei pe atelier (include și intrarea în muzeu). Accesul pentru adulții însoțitori este gratuit. Biletele pot fi achiziționate la intrare, sau online, aici: https://mnac.ro/tickets/83/Bilete/53.

Important
Cafeneaua muzeului rămâne închisă, dar vă încurajăm să improvizați picnicuri pentru cei mici și cafele cu lapte la termos pentru cei mari, pe terasa sau pe peluza din fața muzeului.

 

PROGRAM

/ Pe peluza din fața muzeului, cu vedere la #CrângulMNAC

 

  • 11:00 -12:30 — Atelier de stencil cu păsări pentru copii — inspirat din fauna înaripată ce se adăpostește în spațiul verde din curtea Palatului Parlamentului
  • 13:00 – 14:30 — Atelier de stencil cu păsări pentru copii

Unde: pe asfaltul din fața muzeului. În caz de vreme nefavorabilă, cele două ateliere se vor muta în cafeneaua muzeului.
Vârstă: 7 ani+
Capacitate: 10 copii / în limita locurilor disponibile

Acces: 40 lei.

 

Societatea Ornitologică Română a identificat 36 de specii de păsări care trăiesc în arealul din proximitatea muzeului nostru. Împreună cu Irina Cangeopol, le vom cunoaște din fotografii și vom afla mai multe despre ele într-o lecție multidisciplinară, le vom schița în creion, apoi vom învăța cum se realizează un stencil pornind de la o imagine, o bucată de carton și un foarfece.

Irina Cangeopol este artist, profesor de artă și specialist în educație culturală prin arte vizuale, cu experiență în proiecte și programe destinate copiilor de toate vârstele. A coordonat proiectul de educație prin artă „Mișcare și culoare”, laureat al Galei Societății Civile 2018, la secțiunea Artă și Cultură.

 

  • 16:00 – 17:30 — Atelier de introducere în arhitectură și urbanism

*În cadrul proiectului Mișcare și culoare

Unde: peluza verde din fața muzeului. În caz de vreme nefavorabilă, atelierul se va muta în cafeneaua muzeului.
Vârstă: 6 ani+
Capacitate: 10 copii / în limita locurilor disponibile
Acces: 40 lei.

 

Pornind de la peisajul în care urbanul și natura se întâlnesc în spațiul din fața MNAC, Cosmina David îi invită pe copii la un atelier de introducere în arhitectură și urbanism. Cei mici vor descoperi elemente arhitecturale specifice stilului eclectic și vor realiza în acuarelă schița unui detaliu arhitectural observat pe fațada Palatului Parlamentului. După explorarea spațiului verde din curtea muzeului, Cosmina le va vorbi celor mici despre valoarea (naturală, culturală, socială, memorială și economică) a grădinilor din jurul clădirilor, iar aceștia vor schița în culoare o posibilă soluție de activare a spațiului verde pentru comunitate. Vor fi încurajați să gândească un spațiu incluziv (pentru toți copiii) și accesibil pentru persoanele cu dizabilități.

 

Cosmina David este arhitect de interior, cu o pasiune neîntreruptă pentru desen. Crede că educația holistică și incluzivă, comunicată prin artă, va produce rezultate mai blânde și mai umane.
 

/ Pe terasa MNAC, etajul 4

 

  • 11:00 – 12:00 — Atelier de coregrafie și mișcare — inspirat din biodiversitatea Crângului MNAC *În cadrul proiectului Mișcare și culoare

 

Unde: pe terasa MNAC, etajul 4. În caz de vreme nefavorabilă, atelierul se va muta în sala Auditorium, la etajul 4 al muzeului.
Vârstă: 5 ani+
Capacitate: 15 copii / în limita locurilor disponibile
Acces: 40 lei.

 

Un atelier ce își propune să integreze dimensiunea cognitivă cu cea emoțională, kinestezică și de conștientizare a propriului corp, ca instrument și subiect al exprimării prin artă.

 

Mihaela Iosif (Mia) activează în pedagogia dansului de peste 10 ani. Din anul 2012, este profesor (și ulterior director) al școlii „La Sylphide-Balet Recreativ București”, iar în 2017 devine secretar general și membru în consiliul director al „Uniunii Artei Coregrafice din România”.

Mișcare și Culoare este un program multianual conceput de Asociația Secția de Coregrafie, realizat în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană și co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional AFCN. Programul pornește de la proiectul cu același nume, demarat în anul 2017, nominalizat în același an la Premiile AFCN pentru inițiative interdisciplinare și premiat cu Locul 1 în cadrul Galei Societății Civile 2018.

ACCES GRATUIT

 

,,Mit, singura mănușă cu carte, a părăsit dulapul mic și a pornit în căutarea surorii pierdute. Vino la o atelierele de lectură ca să afli prin ce aventuri a trecut Mit chiar de la Simona Sava, autoarea romanului Mi-a rămas dulapul mic.

 

  • 16:00-16:45 — Lectura de după-amiază pentru cei mici
  • 17:00-17:45 — Lectura de după-amiază pentru cei mici

 

Unde: pe terasa MNAC, etajul 4. În caz de vreme nefavorabilă, cele două ateliere se vor muta în biblioteca muzeului.
Vârstă: 4 ani+
Capacitate: 20 copii / în limita locurilor disponibile
Accesul este gratuit.

 

O reproducere live a serilor de lectură pentru cei mici – desfășurate în fiecare vineri seara online. Sesiunile de lectură de vineri seara vă propun să descoperiți, săptămânal, câte un titlu de pe rafturile bibliotecii MNAC, alături de specialiștii din cadrul muzeului și de invitații lor. Un proiect prin care ne propunem ca, timp de o oră, să explorăm împreună lumea artei contemporane. Ne vom întâlni cu cei mai apreciați invitați ai programului Seri de lectură la MNAC, aventurându-ne în lumea misterioasă a artei.

 

Moderator: Astrid-Isabela Bogdan este bibliotecar și educator muzeal la MNAC, a studiat istoria artei și științe juridice, iar în prezent este membru în echipa de voluntari a Institutului Național al Patrimoniului. A coordonat diverse evenimente dedicate tinerilor, atât la nivel intern, cât și la nivel extern, precum cele organizate de Catedra UNESCO din cadrul UCDC.
Invitați:
Cătălina Cucu, ilustrator al colecției „Melciulică” și al programului educațional InfinitEdu.ro.
Simona Sava, autor al titlului „Mi-a rămas dulapul mic”.

 

 

/ Tururi ghidate în familie

16:30 – 17:30 — Tur ghidat pentru copii și părinți prin expoziția colecției MNAC – Văzând Istoria | 1947-2007. Colecția MNAC— Introducere în arta contemporană românească pe înțelesul copiilor

 

Vârstă: 5 ani+
Capacitate: 15 persoane / în limita locurilor disponibile
Acces: 40 lei.

 

Irina Cangeopol este artist, profesor de artă și specialist în educație culturală prin arte vizuale, cu experiență în proiecte și programe destinate copiilor de toate vârstele. A coordonat proiectul de educație prin artă „Mișcare și culoare”, laureat al Galei Societății Civile 2018, la secțiunea Artă și Cultură.

 

 

Atelierele MNAC sunt incluzive, toți copiii cu dizabiltăți sunt bineveniți, indiferent de abilitățile lor artistice. Acestea au loc săptămânal la sediul muzeului sau online.

 

// anunță MNAC.

Număr de vizualizări :329


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro