Rendezvous@Goethe despre blogul DLITE

mai 17th, 2021 | By | Category: Postcard

Blogul de literatură DLITE, înființat de Goethe-Institut București în iunie 2016, împlinește anul acesta 5 ani! Fără echipa redacțională această platformă literară germană-română nu ar fi rezistat. În numele întregii echipe Goethe-Institut București, Dr. Joachim Umlauf se întâlnește pe 18 mai, ora 18:00, cu o parte e redacției: autorii Bogdan Coșa, Andra Rotaru și traducătoarea Manuela Klenke. Ei vor vorbi despre începuturile blogului și semnificația acestuia în relațiile literare româno-germane și, în special, despre noua bursă de creație DLITE, la care pot aplica scriitorii români cu un manuscris în curs de apariție.

Bogdan Coșa (n. 1989) este un autor român și traducător de texte literare. În 2011 a publicat primul său roman, Poker (premiul de debut al editurii Cartea Românească; premiul de debut al revistei Tiuk), iar în 2013 al doilea roman, Poker. Black Glass ( Premiul «Tânărul scriitor al anului» 2013) și colecția de poezie O formă de adăpost primară. În 2020 a publicat romanul Cât de aproape sunt ploile reci (nominalizare pentru «Tânărul scriitor al anului» 2020). Scrie pentru numeroase reviste, iar textele sale apar în mai multe antologii.

Andra Rotaru a organizat, în colaborare, numeroase proiecte transdisciplinare, printre care se numără și spectacolul de dans Lemur, realizat de coregraful Robert Tyree în diferite locuri din SUA și Europa. Cărți publicate: Într-un pat, sub cearșaful alb (2005), Ținuturile sudului (2010), Lemur (2012), Tribar (2018). Anul acesta Tribar va apărea în Germania, la editura Elif Verlag (traducere de Alexandru Bulucz, iar în 2022 în SUA, la Saturnalia Books, în traducerea Ancăi Roncea).

Manuela Klenke (n. 1984) a studiat germanistică și anglistică și a predat limba germană ca a doua limbă între 2010 și 2018 (VHS, Akademie Überlingen). În 2017 a primit o bursă de lucru din partea DÜF pentru traducerea romanului Null Komma Irgendwas/nterior zero, scris de Lavinia Braniște. Cărți traduse: Die grünen Brüste /Sânii verzi, de Florin Iaru, (2020), Sonia meldet sich/Sonia ridică mâna de Lavinia Braniște (2021). În prezent, este curatoarea rubricii lunare „Colțul german” de pe DLITE.

Conversația poate fi urmărită live online pe pagina de Facebook: Goethe-Institut Bucuresti  marți, 18 mai 2021, de la ora 18:00.
Spectatorii sunt îndemnați să folosească funcția de comentarii pentru a pune întrebări pe parcursul evenimentului.

Număr de vizualizări :259


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro