spot_img

Întâlnire inaugurală în format fizic a proiectului european „People Power Partnership”

„People Power Partnership” (PPP), un proiect Europa Creativă în care Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu este partener, continuă tradiția organizării evenimentelor live planificate în cadrul proiectului, chiar și în contextul actual al pandemiei. Reprezentanți din 12 organizații partenere au călătorit la Freiburg pentru a participa la prima întâlnire inaugurală în format fizic ce a avut loc în perioada 17-19 mai. S-au discutat pașii următori ai proiectului, inclusiv detalii despre spectacolul de mari dimensiuni ce va fi prezentat în turneu european în 2023 și 2024.

După ce au finalizat susținerea tuturor audițiilor planificate până acum în orașele partenere, reprezentanții liderului de proiect, Theater Pan.Optikum, au găzduit prima întâlnire live la sediul lor din Freiburg. În fiecare zi au fost efectuate teste Covid-19 pentru toți participanții, în vederea respectării normelor sanitare și păstrării condițiilor de siguranță. Celelalte instituții din proiect, ai căror membri nu au putut călători din cauza restricțiilor impuse la nivel național, au luat parte online la activitățile propuse.

Organizatorii au transmis întâlnirea folosind mai multe camere, astfel încât participanții online au putut alege punctul de interes al evenimentelor. Toți partenerii de proiect au au avut șansa de a se prezenta în cadrul sesiunii de bun-venit, lucrând ulterior în echipe în cadrul atelierelor de dezvoltare a publicului, iar sesiunile de Q&A au deschis căile pentru noi colaborări. A fost subliniată importanța departamentului PR și a comunicării prin canalele de social media, toate instituțiile partenere având propriul cont local de Instagram, ce funcționează ca o platformă unde dansatorii selectați în proiect vor putea să își exprime creativitatea. Persoanele implicate direct în proiect sunt prezentate pe site-ul oficial, www.people-power-partnership.eu, care va deveni o mărturie în timp real a proiectului, fiind actualizat după fiecare eveniment.

Se lucrează deja la conceptul spectacolului de mari dimensiuni, cu un an înainte de începerea repetițiilor

Subiectele principale au fost organizarea spectacolelor din 2021 și a spectacolului de mari dimensiuni care va fi prezentat în cadrul unui turneu european în 2023-2024. Ședințele online cu dansatorii selectați au început chiar după audițiile din fiecare oraș și au fost elementul catalizator pentru primele repetiții. Producțiile mai mici vor fi prezentate în fiecare oraș partener din luna iunie până în octombrie 2021, majoritatea în cadrul unor festivaluri cunoscute. Au fost formate mai multe echipe care, sub îndrumarea board-ului artistic al proiectului, vor călători pentru a crea aceste spectacole unice destinate spațiului public.

Ultima zi a întâlnirii a fost rezervată pentru stabilirea parteneriatelor din cadrul experienței de co-working, scoțând în evidență unul dintre obiectivele fundamentale ale proiectului – crearea unei identități colective, dar și promovarea diversității. Această diversitate a partenerilor îmbogățește proiectul PPP, întrucât fiecare membru aduce competențe diferite din domenii sociale, de creație, referitor la organizarea spectacolelor în funcție de locație, în spații publice, dar și din punct de vedere al strategiilor abordate pentru dezvoltarea publicului. În etapa de co-working, un reprezentant al fiecărei organizații va călători în alt oraș partener și va fi implicat în activitățile instituției gazdă. Astfel se creează noi oportunități de colaborare, dar și modalități de a găsi soluții dintr-o perspectivă practică.

Întâlnirea a fost una de succes, creându-se noi legături, noi perspective și a dat tonul pentru pregătirea primului spectacol live al proiectului, ce va avea loc în 19 iunie 2021, la Alytus (Lituania).

 

Partenerii proiectului „People Power Partnership” sunt: Action theatre PAN.OPTIKUM și University of Education din Freiburg (Germania); Teaterforeningen din Helsingør (Danemarca); Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu (România); Tourist Board din Varazdin (Croația); Kulturos Centras Loftas din Vilnius și Alytaus Miesto Teatras din Alytus (Lituania); Foundation INITIUM din Riga (Letonia); Bitò Produccions din Girona (Spania); Município de Loulé și Camara Municipal din Lisabona (Portugalia); Magna Vitae din Lincolnshire (Marea Britanie); SE.S.TA – Centre for Choreographic Development din Praga (Cehia); Fondazione Via Maestra din Venaria (Italia).

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508