În premieră la Sala Atelier,”Incognito” de Nick Payne

mai 21st, 2021 | By | Category: Eveniment

Noua premieră de la Sala Atelier a Teatrului Național ”I. L. Caragiale” din București, Incognito de Nick Payne, este o  înlănțuire dinamică a unor povești despre nenumăratele fațete ale comportamentului, gândurilor și experiențelor ce alcătuiesc natura umană. Un spectacol emoționant despre puterea științei, misterele inteligenței și cunoașterii,  în care se vorbește despre furtul creierului lui Albert Einstein. O piesă despre neuroștiință, memorie și dragoste, scrisă de unul dintre cei mai cunoscuți tineri dramaturgi și scenariști englezi, Nick Payne. Pasionat în egală măsură de știință, presa l-a supranumit pe dramaturg „Mr. Science”. După succesul internațional cu piesa „Constellations”, al cărei personaj principal era mecanica cuantică,  „Incognito” ne propune un personaj central din categoria celor foarte capricioși și imprevizibili, creierul uman.

Incognito prezintă trei povești, două dintre ele inspirate din fapte reale. Prima vorbește despre furtul creierului lui Albert Einstein, a doua prezintă cazul unui pianist care, în urma unei operații experimentale pe creier, își pierde memoria de scurtă durată; a treia, ficțională, o are în centru pe Martha, neuropsiholog, care încearcă să se cunoască pe sine însăși în timp ce sondează mintea pacienților săi.

Sub conducerea regizoarei Zsuzsánna Kovács și în scenografia Corinei Boboc,  actorii Monica Davidescu, Aylin Cadîr, Ovidiu Cuncea și Lari Giorgescu realizează o extraordinară performanță actoricească, interpretând peste 20 de roluri, trecând cu inteligență de la un personaj la altul, într-o călătorie imaginară prin labirintul creierului uman. Fiindcă, așa cum spunea Einstein, „imaginația este mai importantă decât cunoașterea. Cunoașterea e limitată”.

Sâmbătă, 29 mai 2021, ora  20.00, este programată premiera spectacolului Incognito – un proiect ce face parte din Programul „Uși deschise pentru toți”.

Pentru un număr limitat de locuri, respectând regulile impuse de pandemie, biletele au fost puse în vânzare, la Casa de bilete și online. Vă așteptăm cu bucurie la teatru!

 

Incognito

de Nick Payne 

Traducerea:  Aylin Cadîr

 

În distribuție:

Monica Davidescu, Aylin Cadîr, Ovidiu Cuncea, Lari Giorgescu

 

Regia:  Zsuzsánna Kovács

Scenografia: Corina Boboc

Muzica și sound design: Călin Țopa

Durata: 1 h 50 min (fără pauză).

 

Număr de vizualizări :388


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro