spot_img

Casa Editorială Anglitira lansează cartea „Celălalt cerc”, scrisă de Mihaela Coșescu și ilustrată de Oana Ispir

Joi, 20 mai 2021, va avea loc lansarea cărții „Celălalt cerc”, scrisă de Mihaela Coșescu și ilustrată de Oana Ispir. Evenimentul se va desfășura online, fiind găzduit de pagina de Facebook Cărturești Online, și va începe la ora 19. Printre invitații Mihaelei Coșescu se numără Claudia Lixandru, directorul Roma Education Fund, Brandi Bates, fondatoarea Citim Împreună România, Maria Kovacs, fondatoarea Asociației „Lectura și Scrierea pentru Dezvoltarea Gândirii Critice” România, Geanina Balan, profesoară, Elena Lotrean, fondatoarea Școlii Finlandeze din Sibiu. Vor participa, de asemenea, surorile Tania și Sara Bondoc, în vârstă de 9 ani, și Maria Karastogianni, în vârstă de 8 ani, copii care au citit „Cercul” și așteaptă cu nerăbdare lectura „Celuilalt cerc”.

Celălalt cerc este o poveste despre familie, despre iubire, despre dor și regăsire. Este o oglindire, din perspectiva mamei, a poveștii Cercul, care îl are protagonist pe Ionuț, băiețelul care a învățat să numere la 5 ani, scrijelind pe perete zilele de când a plecat mama de acasă. De această dată, cititorii află povestea Ioanei, mama lui Ionuț, care a plecat în Spania să muncească pentru familia ei.

Celălalt Cerc este o poveste ca un arc ce unește două lumi aflate la mare depărtare. Ca un cântec duios care se aude în camera copilului ce își așteaptă mama acasă.

Este o poveste despre România reală, despre sutele de mii de copii rămași acasă fără cel puțin unul dintre părinți. Despre familie, iubire și despre empatie. Și poate fi, în același timp, o poveste care să ne trezească sentimentul de recunoștință și apreciere pentru luxul de a avea familia împreună și de solidaritate și suport pentru cei care nu au la fel de mult noroc.

Autoarea visează ca cele două cărți-surori să creeze empatie față de vulnerabilitățile copiilor rămași acasă și să transforme comunitățile în care sunt integrați aceștia în comunități de sprijin pentru ei. Și visează ca într-o lume mai bună, niciun părinte să nu mai fie nevoit să se despartă de copilul său pentru a-i cumpăra ghiozdanul cu rechizite pentru școală.

Testimoniale despre Celălalt cerc

„Un singur cerc se poate învârti în jurul centrului său. Dar DOUĂ cercuri se pot angrena într-un balet mult mai complex, așa cum se angrenează acestălalt volum cu primul și autoarea Mihaela Coșescu cu ilustratoarea Oana Ispir. Rotire lină mai departe!”

Florin Bican

Celălalt cerc sub celălalt cer, expresia dorului de copil și de casă, de cuibărire, de familiar. O carte îmbibată în lacrimi de mamă, frământată de nerostitul „de ce?”. De ce aici, de ce acum, de ce eu?”

Maria Kovacs, Asociația „Lectura și Scrierea pentru Dezvoltarea Gândirii Critice” România

Celălalt cerc este un instantaneu despre realitatea multor familii din țara noastră, o capodoperă a literaturii contemporane pentru copii. Este o carte în care dorul, deghizat în cercul magic pe care Ioana l-a descoperit în nisipul cald al Spaniei, îndeplinește dorința cea arzătoare a unei mame: să-și strângă în brațe odorul rămas acasă.”

Claudia Lixandru, Roma Education Fund

 

Despre autoare:

Convinsă că poveștile pot schimba lumea, Mihaela Coșescu a publicat până în prezent 9 cărți pentru copii, plantând în fiecare dintre ele semințele empatiei, solidarității, simțului civic, generozității și responsabilității. Mihaela este absolventă a Facultății de Științe Politice, din cadrul Universității din București și a urmat cursurile Masterului Interdisciplinar Pedagogii Alternative și Artă Teatrală în Educație din aceeași Universitate. Mihaela este pasionată de pedagogie și lucrează în domeniul educației de 15 ani. Realizează ateliere de storytelling și lectură cu copii și adulți și este fondatoarea blogului CrestemOameni.ro și a comunității cu același nume.

Despre ilustratoare:

Oana Ispir este absolventă a Liceului de Arte din Deva și a Facultății de Arte din București. Ilustrează cu bucurie cărți pentru copii, jocuri și jucării. Multe din ilustrațiile sale sunt realizate în ateliere improvizate în mijlocul naturii. În timpul liber, e dansatoare de tango.

 

Despre CASA EDITORIALĂ ANGLITIRA

Casa Editorială Anglitira este o editură înființată în Vaslui. Fondatoarea, Mihaela Coșescu, își propune să aducă în fața publicului cititor povești care să contribuie la o educație bazată pe valori a copiilor și să contribuie prin cărți profunde, educative, la îmbunătățirea calității procesului educațional.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508