Regulamentul Concursului Internaţional de Creaţie Literară „UMOR FĂRĂ FRONTIERE ÎN ȚARA DE SUS” – Ediţia a X – a, 2021

mart. 25th, 2021 | By | Category: Postcard

În Bucovina are loc anual Festivalul Internațional „Umor fără frontiere în Țara de Sus”, festival care include un Concurs de creație literară care se desfășoară pe două secțiuni: poezie și epigramă. În cadrul festivalului, ajuns la ediția a X-a, programul include lansări și prezentări de carte, recital de poezie, epigramă și muzică, expoziții de caricatură, artă fotografică, artă plastică, sculptură, urmărindu-se formarea publicului cititor şi creşterea nivelului de acces a cetăţenilor la actul cultural.

Regulament de organizare a Concursului Internaţional de Creaţie Literară 

„UMOR FĂRĂ FRONTIERE ÎN ȚARA DE SUS” – Ediţia a X – a, 2021  

 

Concursul literar va avea două secțiuni: poezie și epigramă.

Tema: BUCOVINA – pentru secțiunea poezie; BUCOVINENII – pentru secțiunea epigramă

Componenţa juriului: membri ai Uniunii Scriitorilor din România, cu competenţe recunoscute în domeniu.

Etapele de desfăşurare a concursului:

  • 15  martie 2021   – 30 aprilie 2021  – primirea lucrărilor;
  • 01 mai – 15 iunie  2021  – evaluarea lucrărilor;
  • 16 iunie – 30 iunie 2021  – centralizarea şi comunicarea rezultatelor;
  • 24 iulie 2021, ora 11– festivitatea de premiere la Căminul Cultural Vama-Bucovina.

Condiţii de participare:

  • La acest concurs fiecare participant trebuie să se   înscrie cu: 2 texte inedite la secţiunea poezie (obligatoriu una în formă fixă, obligatoriu una să respecte tema- Bucovina) și 3  texte la secțiunea epigramă cu respectarea temei (bucovinenii). În ambele cazuri lucrările se vor trimite pe documente word atașate la e-mail, fiind admisă participare la una sau la ambele secțiuni.
  • Lucrările vor fi tehnoredactate în format A4, cu caractere Times New Roman 12, la un rând, în limba română.
  • La  finalul  lucrării  se vor preciza: autorul,   adresa, număr telefon, e-mail. Fiecare material va fi confirmat de primire.

Criterii de evaluare: încadrarea în tema propusă, utilizarea modalităţilor de expresie, a tehnicilor de construcţie a textului în funcţie de temă şi de gen literar, exprimarea ideilor într- un stil expresiv, folosind un vocabular nuanţat, abordarea originală a temei, respectarea normelor gramaticale în vigoare.

Data limită de expediere a lucrărilor este 30 aprilie 2021,  pe adresa de e-mail: mugurel_sasu@yahoo.com, cu mențiunea „pentru Concurs 2021”.

 

Organizatori: Cenaclul „Nectarie” Vama-Bucovina și Asociaţia „Universul Prieteniei” Iaşi. 

 

 

Număr de vizualizări :920


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro