Editura Casa Radio: experiment artistic inedit la Târgul de carte Gaudeamus Radio România

mart. 22nd, 2021 | By | Category: Postcard

Miercuri, 24 martie 2021, de la ora 11.15, la Târgul de carte Gaudeamus Radio România, editura Casa Radio le va oferi micilor cititori șansa unui experiment artistic inedit: un atelier de creație în care vor (re)descoperi povești românești, pe care, apoi, le vor citi/interpreta în fața microfonului și camerei! 

Material didactic? CD-urile colecției „Noapte bună, copii!”, seria „Mari scriitori povestind celor mici”, pe care se găsesc povești și povestiri semnate de George Coșbuc, Ion Creangă, Emil Gârleanu, Veronica Micle, Barbu Ștefănescu-Delavrancea.

Modele? Vocile marilor actori români care au consacrat emisiunea „Noapte bună, copii!“ – Octavian Cotescu, Dumitru Furdui, Dinu Ianculescu, Elena Pop, Magda Popovici, Liliana Voiculescu ș.a.

 

Partenerii noștri vor fi elevii clasei a III-a C de la Liceul Teoretic Jean Monnet din București, coordonați de doamna învățătoare Laura Paloș.

 

Atelierul de creație va fi transmis pe site-ul gaudeamus.ro și pe paginile oficiale de Facebook Gaudeamus Radio România și Editura Casa Radio, miercuri, 24 martie, de la ora 11.15, iar rezultatul său – interpretările micilor actori – le veți putea urmări în fiecare seară, de pe 24 pe 31 martie, de la ora 20.50, sub titlul Noapte bună, copii!, pe site-ul gaudeamus.ro și pe paginile oficiale de Facebook Gaudeamus Radio România, Editura Casa Radio și Radio România (selecție).

 

Editura Casa Radio deschide altfel seria evenimentelor dedicate celebrării emisiunii „Noapte bună, copii!“.

De 65 de ani, aceasta emisiune este una dintre atracțiile postului public de radio. La 2 noiembrie 1956 se transmitea pentru prima dată sub acest generic povestea „Capra cu trei de iezi“ de Ion Creangă, în lectura lui Mihail Sadoveanu. Emisiunea poate fi ascultată și astăzi, la Radio România Actualități, în fiecare seară, de la ora 20.50.

Albumul care a deschis Colecția „Noapte bună, copii!“ a Editurii Casa Radio a fost „Povestiri de Titel Constantinescu“ și a apărut în 2009. În prezent, colecția are 24 de titluri.

Mai multe detalii, la https://www.edituracasaradio.ro.

Târgul de carte Gaudeamus Radio România se desfășoară exclusive on-line, în perioada 1-31 martie 2021. Detalii, la https://www.gaudeamus.ro.

// anunță Editura Casa Radio.

Număr de vizualizări :234


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro