Dezbaterea „De ce uităm? Ce am făcut cu clădirile degradate?“

mart. 3rd, 2021 | By | Category: Postcard

Biblioteca Academiei Române organizează joi, 4 martie 2021, începând cu ora 11, dezbaterea cu tema „De ce uităm? Ce am făcut cu clădirile degradate?“, cu prilejul  împlinirii a 44 de ani de la cutremurul din 1977. Evenimentul va avea loc în Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu“ din Calea Victoriei nr. 125 și va fi onorat de prezența acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, care va deschide lucrările.

Vor participa Dan Andrei Muraru, consilier prezidențial, Departamentul Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă, Cseke Attila, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Nicușor Dan, Primarul general al Capitalei, Paul Racoviță, inspector în Inspectoratul de Stat în Construcții, oficialități ale statului, factori de decizie, specialiști în domeniul construcțiilor.

Dezbaterea este organizată la inițiativa prof.ing. Nicolae Noica, membru de onoare al Academiei Române, Ministru al Lucrărilor Publice în perioada 1996-2000 și inginer constructor cu o vastă experiență, care va modera această întâlnire.

Între subiectele de discuție se vor regăsi: definirea claselor de risc seismic, norme și metode de expertizare și proiectare a consolidărilor, rolul și activitatea Comisiei Naționale de Inginerie Seismică înființată în iulie 2018, protecția seismică – o problemă de siguranță națională, care trebuie abordată nu doar tehnic, ci și la nivel decizional.

 

Număr de vizualizări :395


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro