”Să-ți fii înger. Roman aerian”, de Liviu Uleia

feb. 3rd, 2021 | By | Category: Carte in lucru

La Editura Tracus Arte va apărea volumul Să-ți fii înger. Roman aeriande Liviu Uleia.

 

Cea mai mare aventură a omului poate fi propria sa conștiință. Dar nu poți înțelege asta decât atunci când te aventurezi. Îți trebuie însă mare curaj să tai cordonul ombilical care te leagă de securitatea stării conștiente obișnuite. Nimic așa inedit pentru om ca nesiguranța de a se vedea din afara sa.

#

Nu mi se pare deloc exagerat să spun că oamenii sunt mai mult moarte decât viațǎ… De fapt măsura în care fiecare acceptă că duce mai departe dorințele și poate idealurile înalte ale morților îți definește profunzimea existenței. Vitalitatea ei reală. Aceea sufletească. Nu zbuciumul animalic. Sau lentoarea animalică. Un om profund trǎiește prelungind viața profundă a celor morți. Astfel e asigurată nemurirea Omului Continuu mergând solitar și solidar totodatǎ spre daruri ce nu pot fi decât minunate. În dimensiunea sa nu există cataclism, nici dezamăgire, nici colaps.

 

 

Născut în 1967, Liviu Uleia moare de mai multe ori, prevăzător, în cărțile sale de poezie (Cântecele întunericuluiSfârșitul zilelorRezistența din minți a inimii), proză (Manifestele individualitățiiSunt o carte reaCu Co-Columb în dedesubturile lumiiPolimersiaArta ușurării și Ghid bahic, ultimele patru apărând la Editura Tracus Arte, care îi devine protector ce-l ajută să se mențină în viață literară) și chiar în teatru pus pe scenă (Bardo Blues), pentru a renaște în cărțile sale destinate copiilor (Povești lupeștiIstorioare triumfătoare), având acum ambiții îngerești, prea puțin justificate, din păcate, de reminiscențele încă viguroase ale traiului său boem. Dar merită încurajat, cum și el își încurajează semenii.

 

Website Editura Tracus Arte: https://edituratracusarte.ro/2021/02/03/sa-ti-fii-inger-de-liviu-uleia/

 

Număr de vizualizări :645


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro