Când arta nu mai coboară în stradă, merge la mall

feb. 16th, 2021 | By | Category: Cronica de cArte

Noua ediție Hot Lagoon îi aduce împreună, la Promenada Mall din București, pe 20 dintre cei mai în vogă creativi ai momentului ale căror practici artistice variază de la design, ilustrație și print la animație 3D și artă textilă. Inițiativă inedită pe segmentul de târg pop-up de printuri și tipărituri de artă care promovează tineri artiști din România, Hot Lagoon Fair s-a ținut, din 2017 până în prezent, în cadrul unor evenimente mai mari de tipul Romanian Design Week, în locații mai mici cum ar fi galerii sau centre de artă, dar și la MNAC, iar anul acesta, pentru prima dată, are loc într-un mall, artiștii participanți fiind:

Alina Marinescu, Antonia Corduneanu, Bianca Dumitrașcu, Irina Iliescu, Livi Po, Lore I. Ioana, Maria Bălan, Alessia Năstase, Andrei Ilincaru, Chrsrzvn, Co+Lor, Dan Raul Pintea / Dragoste, Drgxp, Primitiv Print, Radu Pandele, Sanzi Lazăr, Volodea Biri, Megan Dominescu, Mono Mihai și Palms Cocos.

Dacă anul trecut activitatea majorității instituțiilor de artă și cultură s-a mutat în online pentru menținerea vizibilității și interesului publicului, dată fiind situația epidemiologică și restricțiile aferente, anul acesta muzeele și manifestările cultural-artistice au luat calea mall-urilor, tendință destul de justificată având în vedere numărul ridicat al vizitatorilor din centrele comerciale comparativ cu cel din muzee. Astfel, Muzeul Național al Literaturii Române din București a organizat expoziția „Avangarda românească – Avangardă europeană” la Plaza România, în perioada 13 – 31 ianuarie 2021, respectiv expoziția „Scriitori români în Primul Război Mondial” la București Mall Vitan, în perioada 15 ianuarie – 7 februarie 2021, în timp ce Asociația ESCU a venit cu „Povești de iubire” la Mega Mall în perioada 12 – 28 februarie 2021, reunind exponate din colecțiile aparținând Iuliei Gorneanu, Muzeului publicității și brandurilor românești, precum și ale Asociației Muzeul Jucăriilor.

Tot dedicată iubirii este și expoziția celor de la Hot Lagoon care poate fi vizitată în perioada 13 – 24 februarie 2021 la Promenada Mall, la etajul 1, într-un spațiu cu pereți roz, plin de inimi și culoare.  La vernisaj a fost prezentă o parte dintre artiștii participanți și a avut loc o demonstrație live de love lettering pe cartoline a Biancăi Dumitrașcu. Iar dacă ați ratat ocazia de a achiziționa tricouri cu Dragoste realizate de Dan Raul Pintea sau alte articole de design autohton în weekendul inaugural 13 – 14 februarie, cu siguranță vă veți putea întâlni cu creativii acestui târg cu ocazia unei ediții următoare, care va avea loc într-o nouă locație.

Ana Sultana Cipariu

Număr de vizualizări :1256


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro