MECENA.ART. Cum au reușit patru tineri să transforme un depozit într-o galerie de artă

dec. 15th, 2020 | By | Category: Postcard

Patru tineri au reușit să transforme un vechi depozit într-un spațiu expozițional imersiv, în plină pandemie care a afectat profund artiștii din România. Tinerii au adus un nou concept pe piața de artă contemporană din România, care își propune să creeze o relație autentică între creatorii și iubitorii de artă. Dezvoltarea proiectului a necesitat o investiție de 20.000 de euro și 4 luni de muncă continuă. Galeria MECENA.ART este deschisă vizitatorilor în incinta hub-ului Fabrica – strada 11 Iunie 50, București. Începând din 15 decembrie 2020, extensia online a proiectului devine disponibilă pe platforma mecena.art.

Alin Popa, Silvana Dulamă-Popa, Diana Scurtu și Dragoș Pârgaru au decis să deschidă o galerie atipică pe piața autohtonă. Cei patru tineri, au organizat împreună mai multe expoziții, ocupându-se și de managementul artistic al artiștilor, iar în 2020 au decis că este momentul potrivit să își concentreze toată munca într-un brand unic, din dorința de a crea o comunitate autentică de creatori și consumatori de artă, care să cuprindă toate valorile și principiile colaborării lor.

 

”Dorim să conturăm o comunitate care să se bazeze pe niște principii clare, cel mai evident fiind <<crește unul, creștem toți>>. Toți cei din jurul nostru au considerat un gest nebunesc deschiderea unei galerii în acest an, dar cred că tocmai acum trebuie să ne unim și să sprijinim artiștii, pentru că ei sunt o categorie extrem de afectată de pandemie. Pe de altă parte, publicul are mai multă nevoie ca oricând de o zonă de evadare mentală și emoțională, o zonă pe care opera de artă a oferit-o întotdeauna. Ne dorm ca platforma asociată galeriei să vină cu un nou grad de transparență apropo de piața de artă, în care artiștii să vândă la prețul și la valoarea lor reală, dar să fim și prietenii colecționarului, cu care să lucrăm împreună și să îi spunem și ce să facă cu o colecție de artă, nu doar cum să o cumpere”Silvana Dulamă-Popa, Curator.

 

Galeria și-a deschis porțile în luna noiembrie 2020, găzduind seria de picturi „SHE WAS HERE” ale artistei Sabina Elena Dragomir. Folosind lumină, sunet, miros, scenografie și efecte speciale, expoziția introduce vizitatorii într-o lume imaginară, desprinsă direct din opera de artă, îmbinând realul cu fantasticul și arta plastică cu noile tehnologii. În primele două săptămâni de la lansare, 30% dintre lucrările expuse au fost deja vândute, iar peste 250 de vizitatori au trecut pragul expoziției în condiții de siguranță. Expoziția poate fi vizitată până pe 9 ianuarie 2021, numai după rezervarea în prealabil a biletului și a zilei de vizită, conform reglementărilor în vigoare.

 

MECENA.ART – Not your usual gallery găzduiește artiști diferiți în fiecare lună și creează o comunitate a oamenilor care evadează din cotidian prin crearea sau achiziționarea de artă, un spațiu sigur pentru artiștii contemporani și iubitorii de artă deopotrivă. Proiectul pune un accent special pe consolidarea relației între artist și privitor. Structurat ca o platformă omnichannel, MECENA.ART este atât un spațiu expozițional imersiv, cât și un canal online care pune cumpărătorul de artă în contact direct cu artistul. Ambele spații vor găzdui o selecție de lucrări din mai multe stiluri, de la abstract și expresionism la figurativ, și din mai multe medii – pictură, sculptură, grafică, urmând ca în lunile următoare site-ul să se extindă și către fotografie, bijuterie și obiect de artă.

 

 

Număr de vizualizări :520


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro