Lansarea volumului de sonete ”Paingul orb” de Adrian Munteanu

dec. 7th, 2020 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 11 decembrie  2020, ora 19.00,  ADRIAN MUNTEANU vă invită la lansarea online a volumului de sonete  „PAINGUL ORB”.

 

Lansare se va putea urmări pe acest link – https://youtu.be/aFC3mJxTqJw.

 

„Ieșit târziu la streșini de pădure

Iată un vers din sonetele pe care le scriu încrâncenat de ani buni. Mi-l amintesc mereu în ultima vreme. Aceasta pentru că mi-am început traseul extrem de târziu pentru cineva care vrea să îmbrățișeze o carieră literară. Primele semne au venit pe la 50 de ani. Nu înseamnă că până atunci m-am complăcut într-o dulce amorțire. Ca filolog și ca om înzestrat și cu darul interpretării, am fost mai întâi profesor, apoi am condus sectorul teatru de la Casa de cultură din Brașov , am jucat în multe spectacole, am obținut peste 20 de premii naționale de interpretare, de regie, de scenariu dramatic, am realizat actiuni culturale deosebite, inclusiv înființarea Cercului Literar 19, în 1981 (…). Ulterior, am fost redactor la Radioul Național timp de peste 20 de ani. Dar a venit un moment în viață când am înțeles că toate acestea se consumă și se pierd imediat după căderea cortinei sau după încheierea evenimentului. Atunci am decis că ar fi necesar să las niște semne mai durabile ale trecerii mele prin această lume și cel mai la îndemână semn a fost acela al trudei de a rostui cuvinte ziditoare.

Astfel a început sarabanda cărților. În fiecare an câte una, 15 cărți în tot atâția ani, …. Și am mai înțeles ceva pe parcursul acesta de o energie peste limite care m-a cuprins: că pot ridica poezia la rang de spectacol – PERFORMANCE POETRY”. Așa am ajuns la Munchen, la Milano, la Torino, la Roma și la Edinburgh, dar, mai ales, am zburat dincolo de ocean, în SUA și apoi Canada…

Ei, dragilor, și a venit anul 2020. Subsemnatul, Adrian Munteanu, vă spune că acesta este anul meu. A apărut PAINGUL ORB, cartea pe care o consider cartea sufletului meu, a carierei mele scriitoricești… Vă invit să vedeți lansarea online a acestei cărți, spectacolul pe care l-am realizat cu această ocazie. O manieră de a te prezenta în fața cititorilor cu toate atributele unicității…” (Adrian Munteanu)

 

Număr de vizualizări :604


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro