Creștem și învățăm împreună. Cum gestionăm teama de eșec?

dec. 7th, 2020 | By | Category: Agenda de carte

Încă din copilărie suntem învățați să fim cât mai competitivi, să avem rezultate cât mai bune la școală sau în activitatea socio-profesională, să ne raportăm doar la succes fără să știm cum ar trebui să gestionăm eșecul sau teama de eșec, și asta facem și cu copiii noștri. Ce facem cu așteptările noastre, cât sunt ele de realiste, vom fi oare judecați, ce va spune lumea despre eșecurile noastre sau ale copiilor noștri, merită să încercăm de fiecare dată să fim perseverenți și să nu ne lăsăm afectați de consecințele eșecului? Cu siguranță această mentalitate o transmitem și copiilor noștri. Indiferent că vorbim despre relația părinte – copil, relația cu partenerul de cuplu sau vorbim despre activitatea noastră socio-profesională, felul în care ne raportăm la eșec sau la realizărileși așteptările noastre, ne definesc rolurile și tiparele relaționale și comportamentale în viața de zi cu zi.

În perioada 4 – 10 decembrie 2020, pe pagina de Facebook, vom învăța să gestionăm teama de eșec, să înțelegem cum ne putem raporta la dezamăgiri, cum asimilăm eșecul și ce trebuie să învățăm din fiecare experiență de viață, alături de invitații noștri (psihologi, specialiști în parenting, psihoterapeuți, coach, traineri).

 

Totodată editura Herald a pregătit și o selecție de recomandări de carte – titluri care vor beneficia în această perioada de o reducere de 30% pe www.edituraherald.ro.

 

Număr de vizualizări :471


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro