”Timpuri virale. Gânduri pe contrasens”, de Alexandru Petria

nov. 27th, 2020 | By | Category: Agenda de carte

”Timpuri virale. Gânduri pe contrasens” este un volum despre ce s-a întâmplat anul acesta, având în centru pandemia cu Covid-19. Semnat de Alexandru Petria și apărut la „Alexandria Publishing House”, volumul încearcă să ne dea o cheie credibilă a ceea ce trăim, polemică, asumată, care o să nască discuții contradictorii.

Petria scrie în introducerea „Timpurilor virale”: „Aș fi fost bucuros dacă n-aș fi avut prilejul să public această carte. Ea n-ar fi existat fără realitatea conținută, una extraordinară, și nu în principal fiindcă e vorba despre o perioadă pandemică, ci pentru reacția halucinantă a omenirii confruntare cu virusul SARS-COV-2, venit din China sau altă parte, cum n-a mai fost în istorie, chiar în cazul unor maladii infinit mai grave. Nici n-am intenționat inițial s-o scriu, dar paginile s-au adunat aproape zi după zi. Ca o încercare personală de clarificare a situației, reacții intelectuale la ceea ce a depășit cu mult o simplă problemă medicală. N-am avut pretenția de-a descoperi exhaustiv fenomenul, m-a preocupat esențialul – cum de-a dat peste cap omenirea un virus cu o mortalitate bine sub 1%? (…) „Timpuri virale” e o invitație la gândire a scriitorului care sunt, o tentativă de spargere a propagandei oficiale.”

„Timpuri virale. Gânduri pe contrasens” se poate comanda online https://www.librariilealexandria.ro/alexandru-petria

 

 

 

Număr de vizualizări :815


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro