„Politica frumuseții”, de Jean-Pierre Siméon

nov. 27th, 2020 | By | Category: Carte in lucru

La Editura Tracus Arte va apărea volumul Politica frumuseții, de Jean-Pierre Siméon, traducere din franceză, prefață, biografie şi note de Dinu Flămând.

Revendic pentru poezie curajul de a depune mărturie împotriva nihilismului mizerabil din vremurile noastre. Îi revine ei menirea să promoveze, cu fiecare poem, o politică a frumuseții al cărei principiu este incandescența în noapte.

 

Jean-Pierre Siméon

 

Jean-Pierre Siméon (n. 1950, la Paris) a publicat zeci de volume de poezie, teatru, proză, eseu și traduceri. A obținut mai multe distincții literare, printre care: premiul Antonin Artaud (1984), premiul Apollinaire (1994), Marele premiu „Mont-Saint-Michel” pentru ansamblul operei sale poetice (1996) și premiul Max Jacob (2006). Devine, în 2001, directorul artistic al prestigiosului festival internațional de poezie „Printemps des poètes”, pe care îl va conduce până în 2017. Poezia și teatrul său sunt traduse în peste cincisprezece limbi. Jean-Pierre Siméon este, în prezent, responsabilul secției de poezie de la Editura Gallimard.

Website editura Tracus Arte: https://edituratracusarte.ro/2020/11/26/politica-frumusetii-de-jean-pierre-simeon/

 

 

 

 

 

 

Număr de vizualizări :515


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro