”Ah, ce bucurie!”, de 1 Decembrie, cu Corul de Copii Radio

nov. 27th, 2020 | By | Category: Eveniment

”Ah, ce bucurie!”, cel mai recent album al Corului de Copii Radio, apărut la Editura Casa Radio, va fi lansat la 1 Decembrie, odată cu difuzarea sa la postul Radio România Muzical, de la ora 12.00. Difuzarea albumului va fi precedată de o prezentare a compact-discului realizată de dirijorii Corului de Copii Radio, Voicu Popescu și Răzvan Rădos, și transmisă, video, pe pagina de Facebook a Editurii Casa Radio, începând cu ora 11.30. Prestigiosul ansamblu a împlinit, în acest an, 75 de ani de activitate. Compact-discul ”Ah, ce bucurie!” reprezintă o oglindă sonoră a performanței artistice înalte și constante cu care tinerii interpreți au abordat de-a lungul timpului, sub conducerea maeștrilor dirijori, un repertoriu extrem de variat, de la lucrări religioase la cele laice, de la piese preclasice și renascentiste la opusuri moderne și contemporane. Piesele care se regăsesc pe album au fost selectate de Răzvan Rădos şi Voicu Popescu, din cadrul înregistrărilor Radio România realizate în perioada 1967 – 2018 sub conducerea muzicală a dirijorilor Ion Vanica, Elena Vicică, Eugenia Văcărescu Necula, Voicu Popescu şi Răzvan Rădos.

 

La cei 75 de ani ai săi, Corul de Copii Radio este o uriașă familie care se prezintă anual la Sala Radio cu concerte a cappella sau apare în concerte vocal-simfonice alături de ansamblurile instituției, dar există și familia mare a foștilor membri ai Corului, care își continuă copilăria într-un virtual Neverland, dovedind că sufletul care le-a înflorit la Corul de Copii le-a amprentat definitiv existența. (Dirijorul Voicu Popescu)

Selectând lucrările pentru playlist-ul acestui album, am parcurs o adevărată cale inițiatică, putând să trasez fire invizibile între dirijorii Corului de Copii Radio de-a lungul zecilor de ani, de la fondatorul-legendă Ion Vanica la Eugenia Văcărescu Necula, sau de la Elena Vicică la Voicu Popescu. Fiecare dirijor și-a adus contribuția unică prin evoluția sonorității și sensibilitate sau prin câștigurile organizatorice și repertoriale ale ansamblului. Un parcurs spectaculos în care fiecare generație a păstrat și a inovat, a redescoperit comori muzicale și a întregit repertorii, construind permanent, la înălțimi din ce în ce mai amețitoare, acest brand românesc. (Dirijorul Răzvan Rădos)

 

Detalii despre album: www.edituracasaradio.ro

https://www.edituracasaradio.ro/prod.htm?grp=4&cat=22&prod=2686

 

Număr de vizualizări :477


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro