Lansarea volumului de poezie ”Forme de apus”, de Mihai Ignat

nov. 4th, 2020 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 5 noiembrie 2020, ora 18:00, va avea loc lansarea volumului de poezie Forme de apus, de Mihai Ignat, Editura Tracus Arte. Participă: Rodica Ilie, Caius Dobrescu, Alexandru Matei. Evenimentul va fi transmis live, pe pagina de FaceBook @LitereBrasov.

 

 

acolo s-a murit, nu glumă
dar atît de îndepărtat
că trupurile au devenit abstracte
zeii plutesc în derivă
banchize transcendente
limbajul mă strangulează mă
face al lui
fie că vreau fie că nu
așa că mai bine vreau
limbajul e ca și cum cineva
mi-ar cere să-i ofer părți, fărîme
chiar hălci
din vasta mea frică
o gură
sărută piatra
și acum aștepți

să fiu doar al tău  

 

Mihai Ignat s-a născut în 1967, la Braşov. Studii de licenţă, masterat şi doctorat la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti. Actualmente conferenţiar universitar la Facultatea de Litere a Universităţii „Transilvania” din Braşov. Poet şi dramaturg. A debutat ca poet cu volumul colectiv Tablou de familie şi cu placheta Klein, în 1995. Au urmat volumele de poezie Eu, Klein spuse, Poeme în doi, kleinpoeme, Cangrena e un animal de casă, Klein spuse Klein, Klein reloaded, Poate noaptea a şi-nceput și Frigul. În 2004 debutează ca dramaturg, prin montarea piesei Crize la Radio BBC, Londra. Premiat al concursului Uniter și al altor concursuri naționale de prestigiu, cu montări în ţară şi în străinătate, cu piese traduse în engleză, germană, cehă, polonă, rusă, bulgară, spaniolă, italiană şi greacă, a publicat volumele de teatru Patru cepe degerate, Crize, Meserii şi fundături, Black Sitcom, Patru piese într-un act, Fermoare, nasturi şi capse, Toţi privesc înainte şi Ei sunt printre noi.

Volum disponibil pe website-ul editurii Tracus Arte: https://edituratracusarte.ro/produs/forme-de-apus-mihai-ignat/

 

Număr de vizualizări :559


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro