Lansarea online a cărții ”Bancherul Diavolului. Necenzurat”, de Bradley Birkenfeld

nov. 20th, 2020 | By | Category: Agenda de carte

Editura Minerva anunță lansarea online a cărții ”Bancherul Diavolului. Necenzurat”, de Bradley Birkenfeld. Evenimentul va avea loc luni, 23 noiembrie 2020, ora 19.00. Bani. Trădare. Corupție. Răzbunare. O poveste adevărată și plină de suspans despre cea mai mare fraudă fiscală din istoria finanțelor. Un thriller real – ocazia fascinantă de a privi în spatele scenei industriei secretului bancar elvețian. O declarație dură despre un sistem juridic corupt.

 Înscrierile pentru participare se fac la link – ul: 

https://event.webinarjam.com/register/51/l82rrim6 .

Bradley Birkenfeld a avut totul ca bancher privat care lucra pentru cea mai mare bancă din lume, UBS, unde bogații își ascundeau milioanele de ochii autorităților fiscale, într-o complexă rețea secretă de conturi fără nume și companii offshore. Când a descoperit că UBS plănuia să îl scoată pe el țap ispășitor pentru fărădelegile clienților lor, Birkenfeld a pus în alertă guvernul SUA.

Peste 25 de miliarde de dolari (momentan) au fost recuperate pe baza informațiilor fără precedent furnizate de Birkenfeld, dar chiar dacă Bradley, pe cont propriu, a scos la lumină cea mai mare schemă de evaziune fiscală din istorie și a distrus tradițiile secrete ale băncilor elvețiene prin activitatea lui ca avertizor de intergitate, Departamentul de Justiție a încercat să-l scoată vinovat și să-l reducă la tăcere. L-au acuzat de conspirație și Birkenfeld a fost arestat, fiind apoi închis timp de treizeci de luni.

Dar Brad a învins. După ce a ieșit din închisoare, a fost răzbunat când Fiscul i-a acordat o recompensă de 104 milioane de dolari pentru aceste informații bombă, cea mai mare recompensă din istorie. Acum, în Bancherul Diavolului. Necenzurat, el își spune remarcabila poveste adevărată!

 

„Ticăloșii nu vor mai dormi liniștiți niciodată!“

– JULIAN ASSANGE, FONDATOR WIKILEAKS

 

Aceasta este, probabil, cea mai bună carte care demască infracțiuni la nivel corporatist scrisă vreodată.“

 CORPORATE CRIME REPORTER

 

Bradley Birkenfeld și-a început cariera bancară la State Street Bank & Trust din Boston, departamentul de tranzacții valutare. În 1994, a avertizat FBI în legătură cu unele activități ilegale ale State Street Bank, dar nu au fost demarate investigații. În 1996, a fost angajat ca bancher privat la banca Credit Suisse, iar în 1998 s-a mutat la Barclay’s Bank.

În 2001, Birkenfeld a început să lucreze la UBS, sediul din Geneva, Elveția, ca bancher privat, oferind servicii de management al activelor, prin orientarea investițiilor (mobiliare și imobiliare), inclusiv „eficientizarea“ plăților de taxe fiscale. Principala lui responsabilitate era să convingă americani bogați să-și mute fondurile la UBS ca să evite plata taxelor fiscale.

 

 

https://www.librariaaramis.ro/bancherul-diavolului-necenzurat.htm

 

Număr de vizualizări :802


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro