George Mihăiță&Horațiu Mălăele, la avanpremiera Festivalului Strada de C`Arte

sept. 24th, 2020 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 23 septembrie 2020, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I” București (BCUB), a avut loc avanpremiera Festivalului Strada de C`Arte, printr-un recital George Mihăiță & Horațiu Mălăele. Cu motto-ul ”Plimbă-ți masca pe Strada de C`Arte”, BCUB, împreună cu Muzeul Național al Literaturii Române București și Fundația Universitară ”Carol I”, organizează ediția a IX-a a festivalului. Respectând toate măsurile de protecție, în contextul pandemic, ediția din acest an vine, poate mai mult ca niciodată, în întâmpinarea nevoii de cultură și artă a bucureștenilor și nu numai.

 

”Sunt fericită și emoționată. Până acum, anul acesta, sala și scena de față au fost goale. Suntem la primul eveniment. Am îndrăznit să organizăm și ediția a IX-a a festivalului. Respectăm toate regulile, păstrăm distanța și purtăm mască pe toată perioada acestei seri. Este avanpremiera cu doi oameni pe care eu îi iubesc, pe care și dumneavoastră îi iubiți. Sunt fericită că au acceptat să facă parte din festivalul nostru și sunt sigură că o să ne bucure inimile și ne vor ajuta să uităm puțin de haosul în care trăim de șase luni”, a spus, în deschiderea evenimentului, Mireille Rădoi, Directorul general BCUB.

Primul care a urcat pe scenă a fost actorul George Mihăiță. Cu umorul său inconfundabil, a recitat din opera mai multor autori români, printre care și nemuritorii Marin Sorescu și Nichita Stănescu. Bucuros că și anul acesta își poate sărbători ziua de naștere pe scena Aulei BCUB și amintindu-și de volumul ”Mihăiță. Amintirea unei vieți”, de Doina Papp, apărut la Editura Tracus Arte și lansat, în 2018, pe aceeași scenă, George Mihăiță a chemat alături, pentru câteva momente, doi poeți de care îl leagă multe amintiri frumoase. Managerul cultural Dan Mircea Cipariu și  medicul Bogdan O. Popescu, căci despre ei este vorba, alături de alți trei poeți: Florin Dumitrescu, Sorin Gherguț și Dan Pleșa, au lansat singura carte (volumul de versuri ”Marfă”) apărută vreodată la editura Salut înființată, în anii `90, de George Mihăiță.

Un alt titan al scenei, actorul Horațiu Mălăele, a acceptat invitația de a urca pe scenă în avanpremiera festivalului. Cu un umor când subtil, când extrem de evident, pe un ton voit plat, în contrast cu textele extrem de amuzante, Mălăele a făcut să dispară distanța emoțională dintre public și scenă dar, în același timp, a reamintit tuturor celor prezenți de ce este un actor atât de important pentru teatrul românesc.

Număr de vizualizări :623


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro