Dan Podaru și-a lansat volumul de poezii,,2”, apărut la Editura Meridiane

sept. 17th, 2020 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 16 septembrie 2020,  la Funky Lounge Herăstrău, în prezența câtorva zeci de persoane, poetul Dan Podaru și-a lansat cel mai recent volum de poezii, ,,2”, apărut la Editura Meridiane. Au vorbit despre autor și volum Dan Mircea Cipariu, scriitor, și jurnalist, și Mihai Vacariu, redactorul șef al Editurii Meridiane. 

 

,,Dan Podaru, poet, jurnalist, prodecan al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, implicat în lumea modei și, mai nou, politician, este greu de catalogat, de clasificat, de prins în șabloane pentru că este în fond un non-conformist, un rebel… Este dintre acei oameni care reușesc datorită creativității și non-conformismului lor să împingă lumea mai departe…” a subliniat Mihai Vacariu. Volumul de poezii este o radiografie nu doar a unei relații între un bărbat și o femeie, ci, în același timp, o radiografie a unei societăți aflate în permanentă schimbare.

 

Vorbind despre implicarea poetului în politică, Mihai Vacariu a spus că este bine că un partid precum PNL a reușit să atragă un om de valoarea lui Dan Podaru, cadrul didactic universitar, cu studii și lucrări publicate și că politica românească, mai ales în aceste momente, are nevoie de astfel de oameni bine pregătiți.

 

Dan Mircea Cipariu, auto-declarat ,,președintele Fan-clubului Dan Podaru”, a subliniat la rândul său, multiplele valențe ale poetului, și a remarcat extraordinara simbioză între poeziile din volum și ilustrațiile care însoțesc fiecare poezie, realizate de Ana Ramona Damiean. ,,Volumul de poezii trebuie privit ca un întreg, fiecare poezie în parte fiind de fapt parte a unei povești de dragoste, o poveste cu bucurii și tristeți, cu trăiri și dezamăgiri, cu împăcări și despărțiri, așa cum sunt toate poveștile de dragoste”, a declarat Dan Cipariu.

 

La final, în stilul să inconfundabil, poetul Dan Podaru a sintetizat: ,,Este o păcăleală că acest volum este de poezii – este, de fapt, un volum autobiografic, așa cum este o păcăleală că aceasta este o lansare de carte – este, de fapt, o întâlnire între prieteni”.

 

Volumul ,,2” de Dan Podaru poate fi comandat pe site-ul Editurii Meridiane https://meridiane.ro/product/2/.

 

Număr de vizualizări :782


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro