Ceremonia de decorare a Teatrului Național „Marin Sorescu” și a domnului Emil Boroghină

sept. 17th, 2020 | By | Category: Postcard

Luni, 21 septembrie 2020, se anunță o zi fastă pentru Naționalul craiovean. Cu câteva ore înaintea Galei UNITER 2020, care se va desfășura în premieră la Craiova, în foaierul teatrului va avea loc, la ora 19.30, ceremonia de decorare a instituției cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofițer, categoria D – Arta spectacolului, acordat de Președinția României. În numele președintelui Klaus Werner Iohannis, consilierul prezidențial Sergiu Nistor va înmâna decorația managerului instituției, Alexandru Boureanu. Totodată, dl Sergiu Nistor va înmâna Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer domnului Emil Boroghină cu ocazia împlinirii a 80 de ani de viață și a peste 55 de ani dedicați teatrului.

 

La ceremonie va participa ministrul Culturii, dl Bogdan Gheorghiu, care va vizita de la ora 18,oo incinta Naționalului, după care, la ora 19,oo, va face o scurtă declarație de presă referitoare la semnarea în scurt timp a documentației referitoare la reabilitarea și modernizarea Teatrului Național „Marin Sorescu”. Proiectul propune revitalizarea unor spații neutilizate și deschiderea către public, reconfigurarea sălii și modernizarea scenei la cele mai înalte standarde, precum și alte investiții foarte necesare pentru o instituție de nivel internațional.

Vor participa la eveniment personalități culturale craiovene, actori și oameni de teatru, mass media.

 

 

Număr de vizualizări :392


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro