A 5-a ediție a Bienalei Europene Internaționale de Carte Obiect

sept. 3rd, 2020 | By | Category: Postcard

Joi, 3 septembrie 2020, între orele 17:00 și 18:30,  Sala de expoziții de la parterul Castelului Károlyi din municipiul Carei găzduiește vernisajul expoziției ”Carte obiect/carte de artist”. Vernisajul se va desfașura la intrarea principală a Castelului Karolyi, în aer liber. Evenimentul este organizat de Asociația Artiștilor Plastici Profesioniști DFEWA Dresden, Germania cu sprijinul Direcției de Cultură a Municipiului Carei și Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 03 – 12 septembrie 2020.

„Cartea are o lungă istorie si tradiție, însă din începutul secolului XX-lea ea este în curs de dispariție devenind virtuală. Cartea obiect/cartea de artist este o modalitate de creație care permite o maximă libertate de exprimare a artistului prin formelele și metodele extinse, însă prin alegerea tehnicilor și materialelor, care pot fi diverse de la hârtie realizată manual, materiale textile, metal, sticlă sau ceramică. Chiar dacă unii artiști creazăși ediții de exemplare limitate, aceste lucrări rămân „unice”.

Cartea obiect/cartea de artist abordează printre altele o temă fundamentală, aceea a relației dintre text/literatură și pictură/instalație.

 

În cadrul EIBAB  avem ocazia să abordăm verbal, vizual și tactil diverse exemple de cărți obiecte/cărți de artiști, cărți tip acordeon sau leporello, cărți jurnale, mici ediții prețioase, cărți pictate, cărți instalații și cărți remodificate.

La acesta a 5-a ediție EIBAB ( European International Book Art Biennale) au fost selectați peste 110 de artiști din Finlanda, Japonia, Ucraina, Germania, Statele Unite, Marea Britanie, Brazilia, Ungaria, Thailanda, Belgia, Italia, Turcia, Rusia, Irlanda, Canada, Maroco, Myanmar si România.” ( Dorothea Fleiss Ph.D.[i])

**

Expoziție: Carte obiect/carte de artist

Titlu: A 5-a ediție a Bienalei Europene Internaționale de Carte Obiect

EIBAB( European International Book Art Biennale) curator Dorothea Fleiss

Locul: Sala de expoziții de la parterul Castelului Károlyi din municipiul Carei

Vernisajul se va desfașura la intrarea principală a Castelului Karolyi, în aer liber.

 

Data și ora: joi, 3 septembrie 2020, între orele 17:00 și 18:30

Intrare: gratuită

**

Adresa: B-dul 25 Octombrie nr. 1 Castelul Károlyi Carei
Orar:
Luni – Închis
Marți – Duminică 9-17 (ultimul vizitator intră la 16:30)

IMPORTANT! Accesul publicului este gratuit cu respectarea regulilor impuse pentru diminiuarea riscului de contaminare cu virusul COVID-19.

 

 

[i]Dorothea Fleiss este fondatoarea si curator al EIBAB ( European International Book Art Bienale) din 2010 organizand prima editie la Muzeul de Artă Satu-Mare, România assistent Eduard Herczeg[i], in 2012 la Muzeul de Artă Satu-Mare, România (http://eibab.blogspot.com/) asistenţi Kamila Bedanarska şi Zsuzsa Szemak Papp, in 2013 la Muzeul de Artă, Islip,NY, SUA; 2014 Biblioteca de stat din Moscova, co- curator Mikhail Pogarsky; 2015 The GALLERY, Bucureşti, România – co-curator Mirela Trăistaru; 2016 – Goa, India – curator Dorothea Fleiss și Yolanda de Souza, la Galeria de Artă a Academiei Kala, Campal Panjim în timpul festivalului internațional de film IFFI Goa ( http://eibab.blogspot.de/2016/11/the-4th-migrant-eibab-european_70.html) ; 2017 Colecția de Bienalei EIBAB România/ Japonia, Galeria Yume’s Tsuzuki Tokyo Japonia co- curator Yoshiki Takahashi si Mirela Traistaru; ( http://eibab.blogspot.ro/2017/08/east-west-eibab-collection-romanian-and.html) 2018 – co-fondatoare a Bienalei pentru carte bibliofilă și carte de artă (Bienala de Carte Bibliofila și de Carte Obiect), ediția întâia la Muzeul Național de Literaturii, București, România; 2021- colecția EIBAB (European Internațional BookArt Biennale) la cea de-a 14-a ediție a Bienalei Havana, Havana, Cuba

 

Număr de vizualizări :1226


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro