Litera Mov, un nou proiect on-line al MNLR

iul. 30th, 2020 | By | Category: Postcard

Muzeul Național al Literaturii Române lansează un nou proiect on-line, Litera Mov, care se va difuza live, pe pagina de Facebook a Muzeului Național al Literaturii Române, în fiecare zi de joi, de la ora 20.00. Inițiatoarea acestui proiect este scriitoarea Doina Ruști.

Litera Mov este o aspirație a elitei visătorilor, acei oameni cu ochi interiori, numiți creatorii de ficțiune. Indiferent cu ce mijloace fac lumea, aceștia au în minte o literă, luminată de lampioanele mov ale dorințelor. Doina Ruști vă invită în fiecare joi seara, în intimitatea Literei Mov, alături de scriitori, actori, regizori, artiști ai vizualului, respectiv – creatori de ficțiune.

Joi, 30 iulie 2020, de la ora 20.00, Bogdan Tănase, un teoretician al ficțiunii, asistent univ. la Catedra de Teoria Literaturii a Facultății de Litere, Universitatea din București, deschide seria întâlnirilor dedicate Literei Mov.

DOINA RUŞTI este prozatoare contemporană, apreciată în mod unanim pentru forța epică, pentru originalitatea și erudiția romanelor sale.  Mai cunoscută, trilogia fanariotă, compusă din Homeric (2019), Mâța Vinerii (2017) și Manuscrisul fanariot (2015), a fost precedată de alte două romane de succes, cu miză socială puternică: Fantoma din moară (2008) și Lizoanca (2009). A mai publicat Zogru (2006), Cămașa în carouri (2010), Logodnica (2017), Omulețul roșu (2010) ș.a, precum și proză scurtă.

Tradusă în numeroase limbi de circulație, inclusiv în chineză, scrierile sale s-au bucurat de exegeze și de recenzii laudative în numeroase publicații internaționale, între care El Mercurio (Santiago de Chille), Neue Zürcher ZeitungIl ManifestoLas Últimas NoticiasLa Jornada (Ciudad de México), Stato QuotidianoTuriaLa StampaLa OpiniónBeijing DailyIl LiberoMagyar NemzetLa RepubblicaEncyclopedia of Literary Cinematic Monsters (Routledge, New York) ș.a.

Număr de vizualizări :492


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro