Concursul de poezie, proză și eseu “Limba Română este patria mea!” ( Nichita Stănescu)

iul. 30th, 2020 | By | Category: Postcard

Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău, în colaborare cu  Consulatul General al României la Bălți  și Episcopia de Bălți a Mitropoliei Basarabiei organizează , pentru a marca Ziua Limbii Române  (sărbătorită în fiecare an la 31 august) un concurs online de poezie proză și eseu adresat tinerilor iubitori ai limbii române.

Concursul se adresează tinerilor din Republica Moldova,   cu domiciliul în  municipiul Bălți și în  raioanele Rîbnița, Briceni, Rîșcani, Glodeni, Sîngerei, Dondușeni, Soroca, Drochia, Telenești, Edineț, Fălești, Camenca, Florești, Ocnița, Soldănești, Rezina, Ungheni și este organizat pe două secțiuni :

  1. Elevi de școală generală, ciclul gimnazial
  2. Elevi de liceu și studenți.

 

Lucrările, în format  word sau pdf ,  redactate cu font Times New Roman, de 12, cu spațiere de 1,15 puncte între rânduri,   pe pagină format A4,  de  maximum 3 pagini,  se Depun  electronic în perioada  1 august – 25 august 2020, ora 24,00, la adresa  de email: concurszlr@gmail.com.

Juriul compus din acad. Valeriu Matei, directorul ICR Chișinău,   Petrișor Dumitrescu consulul general al României la Bălți și scriitorul Jachi Florea urmează să acorde 3 premii și 3 mențiuni la fiecare categorie. Premiile constau în volume de literatură română, albume de artă și lucrări științifice de literatură română.

 

Câștigătorii concursului  urmează să fie anunțați luni, 31 august 2020 pe conturile de facebook  ICR Chișinău și  Pagina Oficială a Consulatului General al României la Bălți.

 

Număr de vizualizări :789


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro