“Healing Ragas” – concerte online de muzică clasică indiană

iul. 10th, 2020 | By | Category: Eveniment

În perioada 10 iulie – 13 august 2020, Centrul Cultural “Rabindranath Tagore”, cu sprijinul Organic India, vă oferă în dar un remediu muzical pentru teamă, incertitudine, neliniște și alte stări neplăcute ce predomină în perioada pe care o traversăm. Cele cinci concerte pe care vi le propunem spre audiție au fost înregistrate în casele artiștilor și au ca subiect aspectul terapeutic al muzicii clasice indiene. Muzica clasică indiană se bazează pe o tradiție milenară, transmisă pe cale orală de la maestru la discipoli. Își are începuturile în imnurile vedice, a fost îmbogățită și rafinată la curțile regilor și adusă pe scenă în perioada modernă, dobândind recunoaștere și apreciere la nivel internațional. În centrul muzicii indiene este raga, forma melodică pe baza căreia improvizează muzicianul. Cuvântul “raga” poate fi tradus prin „ceea ce colorează mintea”, deoarece fiecare raga are menirea să trezească în ascultător o anumită stare sufletească. Liniștirea minții, inducerea unei stări de relaxare și echilibru interior sunt doar câteva din beneficiile muzicii clasice din India. 

Concertele vor fi difuzate cu o frecvență săptămânală, în perioada 10 iulie-13 august, pe platforma eventbook.ro

 

10 – 16 iulie

RAGA MALKAUNS – reducerea stresului, calmarea minții, echilibrarea tensiunii arteriale

Rohan Dasgupta (sitar) şi Arunava Mukherjee (tabla)

 

17 – 24 iulie

RAGA BAIRAGI – introspecție, non-ataşament

Pt. Gopal Das (clarinet)

 

24 – 30 iulie

RAGA MIYAN KI MALHAR – revigorare, contemplație, romantism

Smit Tiwari (sarod)

 

31 iulie – 6 august

RAGA BAGESHRI – compasiune, somn liniştit

Bhaskar Das (bansuri) şi Amit Mishra (tabla)

 

7 august – 13 august

RAGA HAMSADHWANI – bun augur, bucurie, dragoste, divinitate

Satyendra Singh Solanki (santur) şi Ramendra Singh Solanki (tabla)

 

Vizionarea concertelor este posibilă pe baza achiziționarii unui bilet de acces, cu rolul de a susține artiștii implicați în proiect. Contribuția este de 25 lei / concert. Pentru cei interesați de mai multe concerte, există și abonamente cu reducere.

 

Detalii:

https://eventbook.ro/program/healing-ragas-concerte-online-de-muzica-clasica-indiana

 

 

 

 

 

 

 

 

Număr de vizualizări :534


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro