Triatlonul Artelor, un concurs dedicat copiilor între 5 și 17 ani

mai 24th, 2020 | By | Category: Eveniment

Liceul Pedagogic ”Anastasia Popescu” din București anunță organizarea programului ”Triatlonul Artelor”, un concurs dedicat copiilor între 5 și 17 ani, , având ca temă ”Familia” și termen limită de înscriere data de 5 iunie 2020 . Înscrierea în concurs este gratuită. ”Ne aflăm, dragi copii, părinți și dascăli, în Anul omagial al pastorației părinților și copiilor. Poate nu întâmplător, încercările prin care trecem cu toții de câteva luni ne-au oferit ocazia de a reașeza familia la locul meritat, în centrul preocupărilor noastre. Mai apropiați sufletește ca oricând, chiar și acolo unde restricțiile și măsurile de prevenție ne-au ținut fizic la distanță, am regăsit forța și echilibrul izvorâte din dragostea și grija împărtășite cu cei dragi. Familia a căpătat un supliment de putere, din care s-au extras multe și importante lecții pentru relațiile din interiorul său. Și pentru ca darul acestor zile să nu se risipească, vă îndemnăm să-l privim cu toții prin ochii și sufletul copiilor. Într-un buchet al artelor, se vor reuni muzica, teatrul, literatura, arta plastică, poezia, prin care participanții la proiectul nostru ne vor revela gânduri, emoții, credințe, înflorite în inima lor din strădania neobosită și rodnică a părinților.Vă invităm, așadar, la un Triatlon al Artelor, având ca temă Familia, deschis tuturor copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 17 ani.”, a declarant profesoara Mona Șerbănescu, directorul Liceul Pedagogic ”Anastasia Popescu” din București. AgențiadeCarte.ro este partenerul media al programului ”Triatlonul Artelor”.

Participanții vor trimite prin e-mail următoarele materiale, încadrate temei:

O lucrare de artă plastică (pictură, desen, colaj) de orice mărime și realizată pe orice tip de suport; lucrarea va fi fotografiată la o rezoluție care să permită evidențierea tuturor detaliilor necesare; acolo unde mijloacele tehnice o permit, se va adăuga și filmarea din timpul realizării efective a lucrării;

Un text original (eseu, proză, poezie), transmis în format doc/docx sau, dacă textul a fost scris de mână, scanat și transmis în format jpg sau pdf;

Un monolog de teatru / un moment de recitare / o piesă muzicală interpretată vocal sau instrumental (una singură dintre variante, la alegere), cu durata maximă de 5 minute; materialul trebuie sa fie audio-video, în orice format standard (mp4, mov, avi, wmv etc.).

Înscrierea în concurs este GRATUITĂ.
Vă rugăm să transmiteți până la data de 5 iunie 2020, pe adresa secretariat@anastasiapopescu.ro, următoarele documente:
⦁ formularul de participare;
⦁ cu respectarea temei, materialele prevăzute la punctul II – lucrarea plastică (poză și, eventual, filmare din timpul lucrului), textul original (redactat direct în format electronic sau scris de mână și scanat) și momentul de teatru/poezie/muzică (în format audio-video);
⦁ certificatul de naştere sau buletinul de identitate ale participantului;
⦁ NU se percepe contribuție de participare.

Pentru mai multe informații și pentru înscrierea în concurs, vă rugăm să descărcați următoarele documente:

Triatlonul Artelor – detalii: Triatlonul-Artelor-editia-IDescarcă

Formular de înscriere: Formular-de-inscriere-Triatlonul-Artelor-editia-IDescarcă

Pentru detalii legate de concurs, vă stăm la dispoziţie:
⦁ la adresa de e-mail fundatia@sfmaria.ro
⦁ la numărul de telefon 0722 805 777

Succes și inspirație tuturor participanţilor!

 

Liceul Pedagogic Ortodox  „Anastasia Popescu”  dezvoltă programe care oferă copilului o evoluţie personalizată și îl pregătesc să facă faţă schimbărilor rapide din societate, aducând totodată în atenția familiei și factorilor de răspundere valorile spirituale şi morale pe care le cultivă cu grijă și perseverență, astfel încât acestea să reprezinte repere majore în evoluția fiecăruia. Directorul general al Liceului, Monica  Șerbănescu, profesoară de limba franceză și de limba română, este absolventă a Universității bucureștene și doctorandă a Facultății de Teologie Ortodoxă – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Dragostea pentru tot ce înseamnă școală, pedagogie și implicare în formarea copiilor prin educație a condus la inițiative, ca cea de față, care susțin  demersuri culturale adresate copiilor și tinerilor.

 

În anul 1996 lua ființă Școala ”Anastasia Popescu – Mama Sica”, în cadrul Fundației Preasfânta Fecioară Maria, căreia, Vrednicului de Pomenire Patriarh Teoctist, i-a transmis acordul și Înalta  Binecuvântare, înainte de începerea primului an școlar.  Școala continua proiectul educațional demarat de Grădinița Arc-en-Ciel, înființată cu doi ani înainte (1994).

Datorită metodelor inovative în educaţie şi rezultatelor deosebit de bune obţinute de unitatea de învățământ aflată sub egida sa, Fundaţia Preasfânta Fecioară Maria a primit, în anul 2000, certificatul de instituţie asociată UNESCO.

Nivelul preprimar al școlii obține acreditarea prin OM 5648/14.11.2006, iar nivelurile primar și gimnazial, se acreditează prin OM 3618/19.06.2014.

Pentru nivelul de învățământ „liceal”, profilul „pedagogic”, calificarea profesională „învățător – educatoare”, s-a obținut autorizarea de funcționare provizorie, prin OMENCS Nr. 3490/28.03.2016.

Noul proiect a obținut Înalta Binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în anul 2016.

 

 

Număr de vizualizări :797


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro