CULTURA ÎN VREMEA PANDEMIEI. Dezbatere națională despre starea culturii – în FM și live video pe canalul Youtube și pe pagina de Facebook ale Radio România Cultural

mai 10th, 2020 | By | Category: Postcard

Miercuri, 13 mai 2020, de la ora 13,00, Radio România Cultural organizează, o dezbatere națională dedicată impactului major pe care criza COVID 19 îl are asupra culturii. Managerii și organizatorii marilor evenimente culturale din România vor dezbate situația actuală a culturii și vor căuta soluții pentru ca acest domeniu vulnerabil să poată supraviețui. Sălile de spectacole s-au închis, festivalurile și târgurile s-au anulat, piața de carte a scăzut, cea de artă este în declin, educația se face online, oamenii de știință s-au împărțit în diverse tabere. Ce se va întâmpla cu domeniul cultural după ce se relaxează restricțiile? Care sunt soluțiile guvernanților? Dar ale artiștilor independenți?

Jurnaliștii Georgiana Petrache și George Gîlea vor adresa toate aceste întrebări managerilor și organizatorilor marilor evenimente culturale printre care se vor număra: Ion Caramitru – director al Teatrului Național din București și președinte UNITER, Tudor Giurgiu – președinte TIFF, Constantin Chiriac – președinte FITS, Lidia Bodea – Directorul General al Editurii Humanitas, Ioana Chereji  – director de comunicare al Festivalurilor Untold și Neversea, Mihai Constantinescu  – director Artexim, organizator al Festivalului Internațional George Enescu, Alexandru Tomescu – violonist, Simona Neumann – director al Asociației Timișoara 2021, Ciprian Ștefan – director al Rețelei Naționale a Muzeelor din România și Călin Dan – director al MNAC București.

Dezbaterea va fi transmisă, miercuri, 13 mai, de la ora 13,00, în direct pe canalul Youtube și pe pagina de Facebook ale Radio România Cultural și înregistrat, începând cu ora 17.10, pe toate frecvențele FM ale RRC. Producător: Adina Dragomir.

Număr de vizualizări :553


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro