Aluniș Art Center, un nou spațiu expozițional și de creație în Buzău

mai 10th, 2020 | By | Category: Postcard

Joi, 4 iunie 2020, ora 18:00, Aluniș Art Center, un nou spațiu expozițional, de rezidență artistică și tabere creative își deschide porțile în Aluniș, nr.39, comuna Colți, județul Buzău, odată cu vernisajul primei sale expoziții ce poartă titlul „Amber of the Moment”. Expun artiștii Florin Menzopol, Ștefan Daniel Lăzărescu și Dumitrache Ciprian, într-o expoziție colectivă de artă vizuală, însoțită de un text critic semnat de curatoarea Ana-Daniela Sultana-Cipariu.

„Chiar dacă aparțin unor generații artistice diferite și abordează medii de exprimare artistică diferite – pictură la Florin Menzopol și Dumitrache Ciprian, respectiv sculptură la Ștefan Daniel Lăzărescu – cei trei artiști împărtășesc, fără îndoială, o anume influență a amprentei energetice pe care zona Buzăului o imprimă asupra locuitorilor săi. „Rumanit” sau „ambră galbenă”, cum mai este denumit chihlimbarul, acest element natural cu o istorie aparte, plină de semnificații culturale dintre cele mai diverse, se regăsește din abundență aici, în spațiul geografic în care cei trei artiști își desfășoară preponderent activitatea de creație și în care expun în cadrul colectivei Amber of the Moment”. (Ana-Daniela Sultana-Cipariu)

Pe lângă cunoscuți artiști vizuali, Aluniș Art Center își propune să lucreze cu meșteșugari și artizani locali care folosesc exclusiv materiale naturale, realizând articole ce vor fi comercializate într-un mic shop din grădina centrului.

Prin evenimentele desfășurate în spații conexe precum școala din Colți sau Muzeul Cihlimbarului, Aluniș Art Center se constituie într-un spațiu dedicat comunității locale, având în plan proiecte variate, de la acțiuni de ecologizare a zonei sau proiecte de activism de mediu, la activități educative de valorificare a artei meșteșugului artizanal tradițional sau bibliotecă și cinema în aer liber.

Expoziția „Amber of the Moment” poate fi vizitată în perioada 4 iunie – 24 iulie 2020 și face parte din programul expozițional conceput de inițiatoarea și coordonatoarea proiectului Aluniș Art Center, Iulia Gabriela Sîrbu.

Număr de vizualizări :1283


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro