spot_img

5 scriitoare citesc pentru TOȚI copiii, într-un proiect al Asociației 7 ARTE, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN)

Alexandra Rusu, Cristina Andone, Ioana Baldea Constantinescu, Alina Purcaru și Mihaela Simina sunt cele 5 scriitoare, care se prezintă publicului format din micuţii cititori prin video-interviuri şi citesc din propriile volume, în proiectul SOS LECTURĂ al Asociației 7 ARTE, desfășurat online, în luna mai 2020. Au acces gratuit la toate interviurile și lecturile toți cei care urmăresc paginile SmARTkid (www.facebook.com/atelieresmartkid ), 7 ARTE (www.facebook.com/7ARTE.ONG ) și SOS SATELE COPIILOR ROMÂNIA.

„Initiţial, proiectul era destinat comunității SOS SATELE COPIILOR, unde ne tot întoarcem din 2017 pentru ateliere cu scriitori contemporani, însă pandemia COVID-19, prin restricțiile pe care le-a generat ne-a deschis o fereastră de oportunitate, așadar, o parte a proiectului a fost adaptată pentru online și permite accesul unui public larg. Partea de workshopuri de lectură este în continuare cu circuit închis, pentru comunitatea SOS SATELE COPIILOR și va fi susținută de trainerii 7 ARTE și smARTkid în condiții de perfectă siguranță, însă am găsit o formulă prin care interviurile cu scriitoare, care răspund întrebărilor trimise de copii și lecturile de autor să fie disponibile online, pentru toți cei interesați”, explică coordonatorul proiectului, Livia Lucan-Arjoca.

În fiecare zi, începând din 9 mai, până în 13  mai 2020, toți cei care urmăresc paginile de facebook menționate vor putea viziona la ora 9 un interviu, iar la ora 18.00 o lectură de autor. Calendarul complet este disponibil în pagină de eveniment, aici: https://www.facebook.com/events/560210931272989/ și poate fi consultat mai jos:

9 mai – ora 9.00 – Interviu Alexandra Rusu
9 mai – ora 18.00 – Lectură Alexandra Rusu
10 mai – ora 9.00 – Interviu Cristina Andone
10 mai – ora 18.00 – Lectură Cristina Andone
11 mai – ora 9.00 – Interviu Ioana Baldea Constantinescu
11 mai ora 18.00 – Lectură Ioana Baldea Constantinescu
12 mai ora 09.00 – Interviu Alina Purcaru
12 mai ora 18.00 – Lectură Alina Purcaru
13 mai ora 09.00 – Interviu Mihaela Simina
13 mai ora 18.00 – Lectură Mihaela Simina

După ce vor fi postate pe paginile de socializare 7ARTE, smARTkid și SOS SATELE COPIILOR, toate video-urile rezultate din proiect vor fi încărcate pe www.smartstory.ro alături de interviuri prin care scriitoarele se prezintă, de această dată, și părinților.

Proiectul SOS LECTURĂ al Asociației 7 ARTE este o inițiativa de promovare a lecturii și scriitorilor contemporani, care beneficiază de co-finațare din partea Administrației Fondului Cultural Național, AFCN, finanțare obținută în urmă unui concurs de proiecte din sesiunea 2019.

Asociaţia 7 ARTE este o organizaţie non-profit infiinţată în august 2015.  Încă de la înfiinţare 7 ARTE a oferit concepte unice, precum atelierele de lectură pentru copii cu invitați scriitori şi ilustratori de carte, în spaţii neconvenţionale, concepte care s-au dovedit un model de succes, preluat acum şi de alţi furnizori din piaţă.

Anual, în luna martie organizăm ateliere în școli, biblioteci și librării, pentru a celebra Luna Femeii prin lectură. Aducem în față copiilor poveștile unor femei remarcabile, cu biografii reale sau personaje literare, care pot fi considerate modele pentru orice generație.

Din 2017, Asocaitia 7 ARTE are un parteneriat cu SOS SATELE COPIILOR  și, de asemenea cu EDUCAB. În virtutea acestor parteneriate 7 ARTE organizează caravane cu scriitori atât în comunitatea SOS SATELE COPIILOR cât și în comunitățile defavorizate din satele țării. Prin intermediul bibiliotecilor partenere EDUCAB, 7 ARTE a dus scriitorii contemporani în față a peste 300 de copiii și a donat cu ajutorul ARCCA peste 300 de volume noi de literatură contemporană copiilor şi adolescenţilor din sate, împreună cu rechizite necesare la şcoală.

Autorii care fac parte din proiectele 7 ARTE sunt autori mainstream, dintre cei mai iubiți de copii și apreciați de critică literară. Din 2015 până în prezent la atelierele 7 ARTE au participat autori precum: Lavinia Braniște, Ioana Nicolaie, Carmen Tiderle, Mihaela Simina, Irina Georgescu, Mihaela Cosescu, Alexandra Rusu, Claudia Groza Lazăr,  Cristina Andone, Ciprian Măceșaru, Daniel Eberhat, Iulian Tănase, Andrei Crăciun, Vladimir Drăghia, Dan Mircea Cipariu, TO Bobe și două autoare din Marea Britanie, Amber Lee Dodd și Claire Barker.

 

 

 

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508