spot_img

Top 6 cărți care ne ajută să călătorim în continuare și să descoperim lumea

Iubitorii călătoriilor, cei care vor să descopere locuri și lucruri uimitoare din toată lumea, se pot bucura în continuare de pasiunea lor. Campania #CarteaCareTeAjută, lansată special în această perioadă de #GrupulEditorialTrei aduce, pe lângă promoția 2+1 cadou, cele mai inspirate titluri care să ne ajute să #RămânemPuterniciÎmpreună, dar și să ne  facem planuri pentru când #TotulVaFiBine.

  1. Atlas Obscura – Joshua Foer, Dylan Thuras, Ella Morton

 

Dacă l-a inspirat pe celebrul regizor Guillermo del Toro, creatorul unora dintre cele mai fantastice și frumoase povești, cu siguranță îi va inspira pe mulți adulți să pornească într-o călătorie inspirațională în Atlas Obscura, carte publicată la editura Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei.

Cel care a semnat regia și scenariul filmelor Labirintul lui Pan (Pan`s Labyrinth) și Forma apei (The Shape of Water) și a contribuit la scenariul cunoscutelor producții cinematografice Hobbitul (1 și 2) spune despre Atlas Obscura: „Este ghidul meu favorit de călătorie! Nu plecați la drum înainte de-a afla unde puteți găsi un hotel bântuit sau o poartă a iadului!”. Sau, așa cum o numește și autorul cărții Lost City of Z: A Tale of Deadly Obsession in the Amazon, David Grann, este „o carte la fel de ciudată și fascinantă ca lumea pe care o descrie.”

 

  1. Atlas Obscura: ghidul exploratorului pentru cei mai aventuroși copii din lume – Dylan Thuras, Rosemary Mosco

 

Dedicată copiilor, Atlas Obscura: ghidul exploratorului pentru cei mai aventuroși copii din lume de la Pandora M, parte a Grupului Editorial Trei, oferă celor mici o expediție nespus de captivantă și minunat ilustrată. Copiii vor descoperi 47 de țări și 100 dintre cele mai uimitoare locuri de pe pământ, de la grota cu cristale strălucitoare din Mexic, la cea mai mare peșteră din lume, aflată în Vietnam, și de la cascada de 108 metri din Zambia, la Cascada Sângelui din Antarctica.

 

  1. Unde este Turnul Eiffel? – Dina Anastasio

 

Da, poate știm unde. Dar știm oare toate informațiile și curiozitățile despre el? Știm care dintre aceste afirmații este adevărată: „Inițial, turnul ar fi trebuit demontat după doar 20 de ani”, „Ascensoarele urcă pe o linie curbă de-a lungul picioarelor turnului”, „Înăuntrul lui se află patru restaurante”? Dacă nu, Unde este Turnul Eiffel?, publicată de Editura Pandora M, oferă cele mai inedite răspunsuri. Plus o hartă!

 

  1. Ce este Statuia Libertății? – Joan Holub

 

Statuia Libertății, un dar primit din partea Franței pentru a sărbători o sută de ani de existență a Statelor Unite, a fost transportată peste ocean în 350 de bucăți. Iar sandalele ei, doar ele, au o lungime de 7,62 metri! Acestea și multe alte informații interesante veți descoperi în Ce este Statuia Libertății?, publicată de Pandora M, o carte ilustrată foarte frumos, cu hartă inclusă.

 

  1. Unde se află Marele Zid? – Patricia Brennan Demuth

 

O încântare și pentru copii, dar și pentru adulți să descopere în cartea Unde se află Marele Zid? detalii despre Marele Zid Chinezesc, cea mai mare structură artificială din lume. Tot de la Pandora M, parte din Grupul Editorial Trei, cartea spune povestea celebrului edificiu și oferă și o hartă cadou.

 

  1. Ce sunt Marile Piramide? – Thomas Hoobler, Dorothy Hoobler

 

Încărcate de mister, la fel ca și Sfinxul care le veghează, Marile Piramide fascinează mii de turiști de pe întreg mapamondul și copleșesc prin statura lor impresionantă. Pe lângă faptul că au rămas singurele dintre cele șapte minuni ale lumii antice, piramidele egiptene reprezintă una dintre cele mai interesante atracții turistice. Iar cartea Ce sunt Marile Piramide? oferă un bun punct de pornire, fiind o lectură atractivă și distractivă în același timp.

 

Prin campania #CarteaCareTeAjută, cu îndemnul #RămânemPuterniciÎmpreună, cititorii pot beneficia în perioada 30 martie – 16 aprilie de campania 2+1 CADOU desfășurată pe site-urile edituratrei.ro, pandoram.ro și lifestylepublishing.ro, pentru toate titlurile Grupului Editorial TREI.

 

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508