Cartea „Dezvăluirea sinelui tău sexual” invită cu naturalețe la descoperirea celui mai tabu subiect: sexualitatea și comunicarea ei

apr. 3rd, 2020 | By | Category: Agenda de carte

Dorința și exercițiul de a comunica sunt cele care stau în centrul oricărui tip de relație echilibrată. Mai ales atunci când este vorba despre aspecte mai puțin plăcute sau mai dificil de abordat, cum este cel al sexului. Fie că această comunicare urmează să aibă loc între doi parteneri, între părinți și copii, între prieteni sau între clienți și diferiți specialiști din domeniul sănătății publice, medici sau psihoterapeuți, nu e chiar cel mai confortabil subiect de expus.  „Călătoria către o mai bună comunicare despre sex este una pe care noi o vedem desfășurându-se pe o punte. Aceasta începe cu dorința de a cunoaște profunzimea propriei sexualități”, spun psihoterapeutele Libby Bennett și Ginger Holczer, autoarele cărții Dezvăluirea sinelui tău sexual, recent apărută la Editura Trei, în colecția „Psihologie Practică”.

Tratând acest subiect firesc și natural, cu delicatețe și compasiune, cele două terapeute prezintă, pe lângă cazuri și situații întâlnite în practica terapeutică, și modurile prin care această comunicare se poate îmbunătăți. În primul rând cu noi înșine, și apoi cu ceilalți.

Pe acest drum, cititorii vor fi ușor ghidați de firul narativ al lecturii și mai ales de structura clară a cărții, împărțită în trei: primul capitol – „Vorbești cu tine însuți?” propunere explorarea trecutului și a unicității fiecare persoane. „Vorbești cu mine?”, cel de-al doilea capitol, oferă strategii pentru a comunica celorlalți nevoile sexuale, dar și pentru a negocia prin „apele tulburi ale unei relații”, iar „Ascultă cineva?” oferă informații utile pentru a comunica cu un terapeut sau cu un medic.

Fiecare perspectivă adusă în discuție în carte, fiecare comportament și temă descrisă sunt însoțite de secțiunile „Vindecarea sexuală”, ce cuprind întrebări și răspunsuri cu privire la diferite preocupări pe această temă, cu scopul de a scoate sexualitatea dintr-o zonă tabu și a aduce mai mult confort și intimitate între parteneri.

Pornind de la experiența profesională din practica privată, Bennett și Holczer spun că își propun prin „Dezvăluirea sinelui tău sexual” să „încurajăm comunicarea deschisă cu privire la nevoile, temerile și dorințele sexuale. Te asigurăm că ne vom mișca încet și vom oferi multe exemple pe parcursul acestei cărți. Atunci când există probleme de comunicare sexuală, putem afirma cu siguranță că suferă și alte zone ale comunicării. Comunicarea promovează conectarea, iar atunci când tu nu ești conectat poate să pară că partenerul tău vorbește o limbă străină”, concluzionează ele.

Nu lipsesc din această lectură foarte utilă explicațiile psihologice și nici cele fiziologice, incluse în partea finală a cărții, în „Tulburări sexuale masculine și feminine”, dar și serii de „sexerciții” concrete, cu scopul de a-i ajuta pe cititori să exprime mai bine nevoie și preocupărie sexuale, să examineze ideile eronate despre sex, să înțeleagă mai bine istoria personală sexuală și să învețe tehnici utile pentru îmbunătățirea vieții sexuale.

 

Libby Bennett și Ginger Holczer sunt specialiste în psihologie clinică și sex-terapie și țin cursuri despre sexualitatea umană pentru psihoterapeuții în formare de la „Forest Institute of Professional Psychology”, Missouri.

În această perioadă, până pe 16 aprilie, prin campania #CarteaCareTeAjută, cu îndemnul #RămânemPuterniciÎmpreună, cititorii pot beneficia de 2 cărți + 1 CADOU, pe site-urile edituratrei.ro, pandoram.ro și lifestylepublishing.ro, pentru toate titlurile Grupului Editorial TREI.

Număr de vizualizări :762


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro