spot_img

Cartea „Dezvăluirea sinelui tău sexual” invită cu naturalețe la descoperirea celui mai tabu subiect: sexualitatea și comunicarea ei

Dorința și exercițiul de a comunica sunt cele care stau în centrul oricărui tip de relație echilibrată. Mai ales atunci când este vorba despre aspecte mai puțin plăcute sau mai dificil de abordat, cum este cel al sexului. Fie că această comunicare urmează să aibă loc între doi parteneri, între părinți și copii, între prieteni sau între clienți și diferiți specialiști din domeniul sănătății publice, medici sau psihoterapeuți, nu e chiar cel mai confortabil subiect de expus.  „Călătoria către o mai bună comunicare despre sex este una pe care noi o vedem desfășurându-se pe o punte. Aceasta începe cu dorința de a cunoaște profunzimea propriei sexualități”, spun psihoterapeutele Libby Bennett și Ginger Holczer, autoarele cărții Dezvăluirea sinelui tău sexual, recent apărută la Editura Trei, în colecția „Psihologie Practică”.

Tratând acest subiect firesc și natural, cu delicatețe și compasiune, cele două terapeute prezintă, pe lângă cazuri și situații întâlnite în practica terapeutică, și modurile prin care această comunicare se poate îmbunătăți. În primul rând cu noi înșine, și apoi cu ceilalți.

Pe acest drum, cititorii vor fi ușor ghidați de firul narativ al lecturii și mai ales de structura clară a cărții, împărțită în trei: primul capitol – „Vorbești cu tine însuți?” propunere explorarea trecutului și a unicității fiecare persoane. „Vorbești cu mine?”, cel de-al doilea capitol, oferă strategii pentru a comunica celorlalți nevoile sexuale, dar și pentru a negocia prin „apele tulburi ale unei relații”, iar „Ascultă cineva?” oferă informații utile pentru a comunica cu un terapeut sau cu un medic.

Fiecare perspectivă adusă în discuție în carte, fiecare comportament și temă descrisă sunt însoțite de secțiunile „Vindecarea sexuală”, ce cuprind întrebări și răspunsuri cu privire la diferite preocupări pe această temă, cu scopul de a scoate sexualitatea dintr-o zonă tabu și a aduce mai mult confort și intimitate între parteneri.

Pornind de la experiența profesională din practica privată, Bennett și Holczer spun că își propun prin „Dezvăluirea sinelui tău sexual” să „încurajăm comunicarea deschisă cu privire la nevoile, temerile și dorințele sexuale. Te asigurăm că ne vom mișca încet și vom oferi multe exemple pe parcursul acestei cărți. Atunci când există probleme de comunicare sexuală, putem afirma cu siguranță că suferă și alte zone ale comunicării. Comunicarea promovează conectarea, iar atunci când tu nu ești conectat poate să pară că partenerul tău vorbește o limbă străină”, concluzionează ele.

Nu lipsesc din această lectură foarte utilă explicațiile psihologice și nici cele fiziologice, incluse în partea finală a cărții, în „Tulburări sexuale masculine și feminine”, dar și serii de „sexerciții” concrete, cu scopul de a-i ajuta pe cititori să exprime mai bine nevoie și preocupărie sexuale, să examineze ideile eronate despre sex, să înțeleagă mai bine istoria personală sexuală și să învețe tehnici utile pentru îmbunătățirea vieții sexuale.

 

Libby Bennett și Ginger Holczer sunt specialiste în psihologie clinică și sex-terapie și țin cursuri despre sexualitatea umană pentru psihoterapeuții în formare de la „Forest Institute of Professional Psychology”, Missouri.

În această perioadă, până pe 16 aprilie, prin campania #CarteaCareTeAjută, cu îndemnul #RămânemPuterniciÎmpreună, cititorii pot beneficia de 2 cărți + 1 CADOU, pe site-urile edituratrei.ro, pandoram.ro și lifestylepublishing.ro, pentru toate titlurile Grupului Editorial TREI.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508