#Acasă. Andrei Pleșu, Părintele Constantin Necula și ”Iisus” de Nicolae Iorga, în programul de sărbători, la Radio România Cultural

apr. 15th, 2020 | By | Category: Eveniment

Filosoful Andrei Pleșu va citi, în Vinerea Mare, de la ora 15.30, fragmente din volumul său Despre îngeri, în cadrul campaniei #ACASĂ, pe care Radio România Cultural o desfășoară în parteneriat cu editura Humanitas. „Îngerii convertesc abisul dintre Dumnezeu și om într-un spațiu al comunicării. Ei dau consistență și viață acestui spațiu, transmițând omului semnele lui Dumnezeu și lui Dumnezeu rugăciunile omului”, spune Andrei Pleșu în volumul său ‘’Despre îngeri’’, realizat și în variantă sonoră, în lectura autorului. În aceeași zi, de la ora 14,00, emisiunea iClasă oferă publicului o întâlnire cu Părintele Constantin Necula. Într-un dialog realizat de Oana Ciucă Lazar, domnia sa vorbește despre ce înseamnă această perioadă de izolare, despre prețuirea celuilalt, dar și despre frica de moarte: „Motivul principal pentru care rezistăm toți în această perioadă este prima zi de după coronavirus. Când o fi, Dumnezeu știe. Trebuie să ne întoarcem la locurile noastre de muncă și să ne vedem de treabă. Nu doar de muncă, ci sa ne vedem de noi. Cred ca va fi foarte important pentru noi să învățăm să gestionăm aceste lucruri câștigate în singurătate, în momentul când  singurătățile noastre se vor anula”, spune preotul Constantin Necula.

Tot vineri, de la ora 23.00, Radio România Cultural difuzează ‘’Sfântul și dreptul Iov’’, spectacol în regia lui Gavriil Pinte, după Cartea lui Iov din Sfânta Scriptură.

În prima zi de Paște, de la ora 19.00, Radio România Cultural propune spectacolul ”Iisus” de Nicolae Iorga, în regia lui Leonard Popovici, o montare care vorbește ascultătorului contemporan prin umanitatea sa, prin calitatea iubirii creştine pe care o răspândeşte, prin semnificaţiile tulburătoare ale morţii şi învierii lui Iisus.

 

Număr de vizualizări :558


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro