”Trăinicia absenței secrete”, de Ayten Mutlu

mart. 2nd, 2020 | By | Category: Agenda de carte

După volumul ”Ochii Istanbulului” (Ed.Ramuri, Craiova, 2012), ”Trăinicia absenței secrete” (Ed. Napoca Star, 2020) este cel de-al doilea volum în limba română al poetei Ayten Mutlu. Traducere de Niculina Oprea.

Ayten Mutlu este poetă, eseistă și traducătoare, născută la 6 octombrie 1952 în orașul Bandîrma, Turcia. În 1975 a absolvit Facultatea de Management a Universității din IstanbulA mai studiat la Facultatea de Construcțiifacultate pe care a abandonat-o după trei ani. Autoarea a publicat paisprezece cărți de poezie, a tradus treisprezece cărți, mai are traduse în vederea publicării încă cinci volume de poezie.

Volumele ei au fost traduse și publicate în Franța, Macedonia, România, Serbia și India. Grupaje de poeme i-au fost traduse și publicate în reviste literare din Franța, Suedia, Germania, Spania, Italia, Serbia, România, Macedonia, Rusia, Maroc, Senegal, Irak, Iordania, Argentina, Coreea de Sud și India. După 2010, Ayten Mutlu a fost cel mai tradus poet contemporan turc, ale cărei poeme în traducerea Niculinei Oprea au fost publicate în reviste de artă și cultură din România, România literarăRamuriPoeziaBucureștiul Literar și ArtisticArgeșNeumaVitraliuCafeneaua literară, ș.a…

Poeta este deținătoarea a mai multor premii naționale și internaționale.

Ayten Mutlu are un rol activ în cadrul conducerii Sindicatului Scriitorilor și a Asociației Scriitorilor, cât și în cadrul  conducerii PEN Club Turcia.

Număr de vizualizări :598


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro