10 sfaturi pentru o viață socială mai bună

mart. 2nd, 2020 | By | Category: Agenda de carte

În cartea ”Autentic, apărută de curând la editura Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, Mike Bayer declanșează dorința de schimbare. Pornind de la întrebări simple, dar des întâlnite, precum „sunt cine vreau să fiu?”, „asta e viața pe care mi-o doresc?”, „sunt cea mai bună versiunea a mea?”, coach-ul pune la dispoziție, prin intermediul cărții, instrumentele de care oricine are nevoie pentru a duce o viață împlinită. Mike Bayer explică de ce e vital să ne descoperim eul autentic și să facem doar lucrurile care sunt în concordanță cu acesta. Ce ajută cititorul să se descopere, dincolo de explicațiile formulate ferm și pe înțelesul tuturor, sunt chestionarele la capătul cărora află ce anume îl împiedică să evolueze sau să ducă viața pe care și-o doresc. Coach-ul precizează importanța celor șapte sfere ale vieții fiecărei persoane – viața socială, viața personală, sănătatea, educația, relațiile interumane, viața profesională și viața spirituală și oferă sfaturi simple pentru îmbunătățirea lor.

Numeroase studii atestă forța pozitivă a socializării, deoarece compania altor persoane poate induce un sentiment de fericire, poate combate depresia și chiar poate spori resursele intelectuale. Iată ce e ideal să faci dacă îți dorești o viață socială mai autentică:

 1. Gândește-le la ceva ce poți împărtăși celorlalți
 2. Fii prezent și încearcă să fii atent
 3. Pune întrebări
 4. Fii un bun ascultător
 5. Nu-ți ascunde limbajul corpului
 6. Fii atent la ton
 7. Conversează, nu ține predici
 8. Menține contactul vizual
 9. Reacționează în mod pozitiv
 10. Fă-ți cunoștințe noi

 

Cum rețelele de socializare spun multe despre utilizatori, Mike Bayer atrage atenția că ele pot fi utilizate într-un mod sănătos sau, dimpotrivă, distructiv. Profilul virtual îți reflectă identitatea și este, de asemenea, prima impresie pe care o lași. Iată câteva întrebări referitoare la interacțiunile virtuale și la felul în care ele îți reflectă eul autentic:

 1. Menții un ton pozitiv și constructiv în conversațiile virtuale? Mai pe scurt, prietenii tăi zâmbesc sau sunt șocați când le citesc?
 2. Profilul tău virtual corespunde identității tale reale?
 3. Cât timp aloci rețelelor virtuale? Știai că două ore pe zi înseamnă 30 de zile pe an? Ești sigur că așa vrei să-ți folosești timpul?
 4. Urmărești postări negative care îți creează depresie, furie sau indignare?
 5. Comentezi despre unele subiecte pentru care în viața reală nu faci nimic concret?
 6. Ai utilizat vreodată rețelele sociale ca să gestionezi situații pe care te temi să le confrunți în viața reală?
 7. Ai atacat în rețelele sociale vreo persoană pe care o cunoști în loc să o confrunți față-n față?
 8. În funcție de răspunsurile de mai sus, simți că trebuie să schimbi ceva în privința comportamentului afișat pe rețelele sociale?

 

Cum pot fi îmbunătățite celelalte sfere ale vieții, cititorii pot afla din cartea Autentic, de Mike Bayer.

Număr de vizualizări :462


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro